Samsung Galaxy F versus Galaxy S5 (of: samen op de foto)

Iemand ergens heeft al een Samsung Galaxy F in handen, en gebruikt deze om sneaky foto’s van het toestel de wereld in te sturen. En nu heeft deze persoon de moeite genomen de Galaxy F gebroederlijk naast de Galaxy S5 te tonen.

samsung-galaxy-f-naast-galaxy-s5 Samsung Galaxy F versus Galaxy S5 (of: samen op de foto)

De bovenstaande foto van – links – de Galaxy F laat goed een aantal verschillen met de Galaxy S5 zien. Zo is het beeldscherm inderdaad een fractie groter, en lijkt een eerder gerucht over een 5,3 inch beeldscherm opeens heel plausibel. Toch is de Galaxy F niet groter dan de S5, voornamelijk omdat Samsung de randen langs het scherm flink heeft afgeslankt. Eerder al zagen we dat het toestel inderdaad gehuld is in een metalen behuizing.

Inmiddels zijn twee dingen duidelijk: er komt géén premium toestelvariant van de Galaxy S5 zelf, maar het feit dat er de laatste tijd zoveel informatie opduikt over een Galaxy F – waarvan de naam zelfs al op het toestel zelf te zien was – duidt erop dat er wel degelijk iets in Samsung’s pijpleiding zit.

En is er nog die naam Galaxy Alpha, waarachter mogelijk óók – of in ieder geval in sommige landen – een nieuwe, al dan niet high end toestel schuil gaat.

In ieder geval schijnt de getoonde Galaxy F voorzien van een Super Amoled scherm met QHD resolutie – 2560 bij 1440 pixels – en Qualcomm’s Snapdragon 805 processor. Aan boord is ook 3 GB werkgeheugen, én een 16 megapixel camera met optische beeldstabilisatie. Deze laatste is dan vermoedelijk dezelfde camera die volgens geruchten gebruikt wordt in de Galaxy Note 4.

Op papier evenals op de foto lijkt de Galaxy F een reuzeinteressante smartphone – als we nu eens te weten kwamen of en wanneer Samsung hem op de markt wil brengen zou het feest compleet zijn. Tegen beter weten in hopen we er toch op dat Samsung komende nacht een tipje van de sluiter op licht (hoewel september een realistischer datum schijnt).

(via)

Beste Galaxy Alpha deals per provider

Reacties

 1. Marcovski zegt

  Mijn abo verloopt eind Juni en alhoewel mijn S4 het nog uitermate goed doet, wil ik ook weer niet te lang wachten. Maar ik wil de Galaxy F toch wel graag hebben. Nog even wachten dus maar.

 2. Mark zegt

  Is het het nu nog wel waard een s5 te kopen? Mn iPhone 4s is het nu echt aan het begeven en tot september wachten is me te lang, iemand suggesties?

  • Michel zegt

   Hangt er vanaf hoe je het bekijkt. Tegen de tijd dat de Galaxy F komt (voor de zekerheid: áls hij komt), is de Galaxy S5 alweer flink in prijs gedaald. De F zal dus zeker een stuk beter zijn – maar ook een stuk duurder…

Praat mee