Gespot: Samsung tablet met 4K beeldscherm

Ooit hadden ook de high end tablets een resolutie van om en nabij de 1280 bij 800 pixels. Inmiddels doen we eigenlijk niet meer voor minder dan 2560 bij 1600 beeldpunten, en ook dit zal over een tijdje laag lijken. Oké, het duurt nog even, maar tijdens een demonstratie die verder weinig met het apparaat te maken had, dook een Samsung tablet op met een beeldscherm met een 4K resolutie.

samsung-galaxy-tab-4k-scherm-2 Gespot: Samsung tablet met 4K beeldscherm

De tablet in kwestie, als demonstratie materiaal ingezet door chipbakker Qualcomm, heeft een schermdiagonaal van 12 inch, en een 4K resolutie die neerkomt op maarliefst 3840 bij 2160 pixels. Zelfs op een 12 inch tablet zorgt dit nog voor een pixeldichtheid van bijna 370 pixels per inch.

Grappig is, dat Qualcomm deze tablet gebruikte om het streamen van 720p video te demonstreren. Maar dat terzijde natuurlijk.

samsung-galaxy-tab-4k-scherm-1 Gespot: Samsung tablet met 4K beeldscherm

Wanneer we de eerste echte 4K tablets van Samsung kunnen verwachten is niet bekend. Overmorgen staat een Samsung evenement op de kalender, maar daar wordt met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid de nieuwe Galaxy Tab S serie geïntroduceerd – tablets met een Super Amoled scherm, en een resolutie van een magere 2560 bij 1600 pixels.

Maar dát Samsung 4K tablets eraan komen, lijkt niet meer dan zeker.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee