Gegevens bevestigen 5,7 inch QHD scherm Samsung Galaxy Note 4

Zekerheid biedt het natuurlijk allemaal nog niet, maar uit verschillende bronnen valt inmiddels wel zo’n beetje op te maken wat voor beeldscherm de Samsung Galaxy Note 4 heeft: een 5,7 inch diagonaal, en een QHD resolutie (2560 bij 1440 pixels). Conform geruchten, dus.

samsung-galaxy-note-4-qhd-5-7-inch-amoled Gegevens bevestigen 5,7 inch QHD scherm Samsung Galaxy Note 4

Een slide uit een presentatie van Samsung van eind 2013: de sprong naar een (W)QHD resolutie lijkt inderdaad toch nog in 2014 te gaan komen, in de vorm van de Galaxy Note 4

Volgens de Indiase importdatabase Zauba is er een Galaxy Note 4 – met modelcode SM-N910 – gearriveerd in dat land, met een schermgrootte van 5,7 inch. Dit bevestigt eerdere geruchten, en duidt e rop dat Samsung heeft besloten zijn Note smartphones niet verder te laten ‘groeien’.

Ook de resolutie van het scherm van de Galaxy Note 4 wordt bevestigd, en wel door een vermelding op Samsung’s eigen website. Een zogeheten user agent profile daar – wederom van het toestel met modelcode SM-N910 – laat zien dat de schermresolutie 2560 bij 1440 pixels is, oftewel 1440p, oftewel een QHD scherm.

En zo lijkt het erop dat Samsung eindelijk klaar is om Amoled schermen met een dergelijke resolutie op grote schaal te produceren. De Galaxy S5 kwam simpelweg te vroeg voor deze sprong in pixeldichtheid, maar de Note 4 kan straks – als alles klopt, tenminste – wel profiteren van de gegroeide productiecapaciteit.

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Praat mee