Dít kan de Samsung Galaxy K Zoom ook

Sinds kort is Samsung’s Galaxy K Zoom officieel te koop in Nederland. En voor een smartphone beschikt het apparaatje over een indrukwekkende camera. Eerder toonden we al mooie voorbeeldfoto’s, en nu is het tijd voor nog zo’n mooi staaltje.

samsung-galaxy-k-zoom-nacht-1 Dít kan de Samsung Galaxy K Zoom ook

Een straat, ’s avond, bij weinig licht – niks aan de hand

Steve Litchfield keerde de Galaxy K Zoom binnenstebuiten in een lezenswaardige review op AndroidBeat. En hoewel je deze het beste zelf checkt, pikken wij er een paar plaatjes uit die laten zien hoe goed de optische zoom is, ook in het donker.

samsung-galaxy-k-zoom-nacht-2 Dít kan de Samsung Galaxy K Zoom ook

Dezelfde straat, nu met 3x zoom – donker, maar nog steeds behoorlijk scherp

Meneer Litchfield benadrukt in zijn review hoe verslavend het is om een telefoon te hebben met een échte optische zoomlens. Andere smartphones zoomen natuurlijk digitaal, wat zoveel betekent dat je weliswaar in kunt zoomen, maar dat dit logischerwijs ten koste gaat van het aantal beschikbare pixels. Nokia’s Lumia 1020 lost dit op door een 41 megapixel sensor in het toestel te bouwen – op zich een prima oplossing, maar dit levert bij 10x inzoomen géén 20,7 megapixels foto’s op.

samsung-galaxy-k-zoom-nacht-3 Dít kan de Samsung Galaxy K Zoom ook

Nu 10x ingezoomd – donker, en scherp. Hoe scherp?

Bij de Galaxy K Zoom is dit door de lens wél het geval, waardoor ook maximaal ingezoomde foto’s profiteren van de hoge resolutie van de camerasensor.

samsung-galaxy-k-zoom-nacht-4 Dít kan de Samsung Galaxy K Zoom ook

Een volledig 1:1 crop van de foto hierboven – met een leesbaar kenteken, ook in het bijna-donker

Dit is natuurlijk allemaal gesneden koek voor iedereen die ook maar een beetje vertrouwd is met camera’s. Maar zoals Litfield concludeert, is de Galaxy K Zoom compact genoeg om echt door te gaan voor een smartphone – zij het een vrij dikke, in vergelijking met magere topmodellen van Samsung, HTC, Sony of Apple. Die lens moet er tenslotte wel in passen.

Daarvoor krijg je wel een telefoon met een camera die zich kan meten met die andere legendarische telefoon-met-camera: Nokia’s Lumia 808.

Maargoed, schroom niet, en check Litfield’s complete (Engelstalige) review HIER.

Galaxy deal tips

Praat mee