Dit is waarom Samsung’s nieuwe AMOLED schermen beter zijn dan LCD

Als er een ding is wat Samsung anders maakt dan de talloze andere smartphone en tablet fabrikanten, dan is het wel de AMOLED display technologie waar de Koreanen verzot op zijn. Het zal je dan ook niet ontgaan zijn dat de nieuwe Galaxy Tab S weer de eerste Samsung tablet is (sinds 2011) die weer gebruik maakt van de AMOLED technologie.

Maar menig consument vraagt zich nu af waarom Samsung opeens overstapt naar de high-tech  (en dure) AMOLED technologie in de Tab S, zo vlak nadat ze de Galaxy NotePro en Galaxy TabPro (beide met LCD displays) eerder dit jaar nog hebben geïntroduceerd?

Screenshot_2014-01-01-19-01-59-1024x640 Dit is waarom Samsung's nieuwe AMOLED schermen beter zijn dan LCDScreenshot_2014-01-01-19-07-35-1024x640 Dit is waarom Samsung's nieuwe AMOLED schermen beter zijn dan LCD

Zoals verwacht gooit Samsung het over de visuele boeg bij de nieuwe Galaxy Tab S en har AMOLED display. De Koreanen focussen in hun campagnes dan ook vooral op de visuele voordelen van AMOLED technologie ten opzichte van LCD. Rijkere en duidelijkere kleuren, hogere contrasten, diep zwart en in het algemeen mooiere afbeeldingen, om maar even wat te noemen.

Daarnaast heeft de Galaxy Tab S tevens twee  nieuwe modes genaamd AMOLED Cinema enAMOLED Photo. Hoewel de details hierover nog niet bekend zijn, hebben we hier hoogstwaarschijnlijk te maken met een soort van slideshow filters die je foto’s en video’s net dat beetje extra kleur moeten geven. (zie screenshots hieronder)

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee