Android 4.4.3 update Samsung Galaxy S5 en S4 in juni en juli

Nog maar pas is Android 4.4.3 beschikbaar voor bezitters van een Nexus telefoon, maar Samsung is naar verluid al ver met het ontwikkelen van een update voor de Galaxy S5 en de Galaxy S4. De uitrol ervan moet respectievelijk nog deze maand en in juli van start gaan.

samsung-galaxy-s5-s4-android-4-4-3-update Android 4.4.3 update Samsung Galaxy S5 en S4 in juni en juli

Dat zou tenminste blijken uit een document dat de status toont van het ontwikkelingsproces voor zowel de Galaxy S4 als de Galaxy S5 in twee toestelvarianten, waaronder de Europese.

Om precies te zijn is de nieuwe software voor de Galaxy S5 nu al gereed, terwijl deze voor de Galaxy S4 zich in de laatste testfase bevindt. De uitrol van de update zou voor de S5 dus nog deze maand van start moeten gaan, terwijl de S4 vanaf juli aan de beurt komt.

Houdt hierbij dan wel in gedachten dat het gaat om het globale updateproces. In Nederland zijn we meestal niet direct als eersten aan de beurt, dus het kan goed zijn dat Android 4.4.3 hier pas in juli op de Galaxy S5 arriveert, terwijl S4 gebruik(st)er moeten wachten tot pakweg augustus.

Dat Samsung al ver is met het ontwikkelen van Android 4.4.3 voor beide toestellen staat echter als een paal boven water.

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

   • Fruitmelk zegt

    Nee ik bedoel, waarom update Samung nu al naar 4.4.3 wat overigens geeneens een grote update is dus makkelijk ‘ overgeslagen ‘ kan worden, voornamelijk bugfixes…. niks spectaculairs.
    Aangezien Google I/O voor de deur staat is de kans groot op een nieuwe Android versie, of zie ik dat soms verkeerd ?

    Vandaar ook mijn reactie: ” En vervolgens laat 4.5 of 5.0 weer 6 maanden op zich wachten ? “

    • Michel zegt

     Hah, nee, die was ik voor het gemak even vergeten 😉 (Google I/O etc.) Het zal de Galaxy Note 4 wel zijn die met de Android versie gelanceerd wordt die op de a.s. Google I/O gepresenteerd wordt, waarna de Galaxy S5 in de maanden erna volgt. Kan dus inderdaad nog wel even gaan duren (hoewel Samsung nu verrassend snel lijkt met versie 4.4.3 – lijkt, want eerst zien, dan geloven etc.)

 1. Will Moonen zegt

  Even voor de duidelijkheid – de S4 update naar 4.4.3 is voor de “nieuwe” S4 en niet voor de “oude”.
  Volgens is er voor de “oude” S4 nog niets bekend – allez, formeel dan toch.

  • Michel zegt

   Formeel is er sowieso niks bekend 🙂 het gaat allemaal om (ruwe) inschattingen… en inderdaad: het document hierboven vermeldt de Galaxy S4 GT-I9506, wat niet de Europese versie is.

 2. tarik zegt

  Ik heb zelf ook de s4 ik zag op een forum dat een aantal mensen deze update al hadden het waren amerikanen en als het zo is wanneer komt de update naar nederland.

 3. Ricardo zegt

  Ik heb gisteren een update gedaan maar sinds gisteren gaat mijn schermbeveiliging iedere keer activeren als ik maar even het beeldscherm uitdruk. Aangezien ik zakelijk Google mail met drive gebruik ben ik verplicht om mijn telefoon te coderen, Ik kan hier volgens mij niet om heen maar sinds de update moet ik nu dus iedere keer een mega lang wachtwoord intypen terwijl ik dit hiervoor pas na een aantal minuten hoefde te doen.

  iemand enig idee hoe ik dit kan omzeilen of kan aanpassen ?

 4. John Dierx zegt

  Ja ik vind ook dat Samsung heel erg vaag doet met zijn updates, de HTC M8 heeft de update 4.4.3 al beschikbaar voor de klanten. Maar het nieuwe Galaxy S 5 is er nog niet. waar is Samsung mee bezig. de Reviews over de HTC M 8 zijn uitstekend, dus Samsung wil de markt verliezen denk ik. ze hebben goede telefoons, maar de klanten willen vernieuwingen met hun mobieltje en ook snel en dat kennen ze niet bij Samsung. nu zeiden ze al in Juni 2014 de update voor de Galaxy S 5 nou hij is er nog niet en de S 4 mensen die gaan nog maar even in de wachtkamer. ????

  • yacine zegt

   Ik wacht ook al op de update 4.4.3 ze zeggen eind juni of augustus juli en nog niets Samsung is echt traag hoor ik heb ook een s5 maar dat had ik niet verwacht zene de mijne draaide nu op 4.4.2 even wachten zeker tips Samsung hè ff

 5. Marco Zwetsloot zegt

  Inmiddels is het eind augustus…..nog geen 4.4.3 update voor de S4. Intussen Sony Xperia Z2 al naar 4.4.4. Lijkt wel of ze alles overslaan en meteen naar L gaan.

  • Michel zegt

   Zou niet de eerste keer zijn dat ze er eentje overslaan om sneller naar de volgende te kunnen. Maar daar is verder – zoals te verwachten – helaas niks over bekend…

 6. Halie zegt

  Ik denk dat de S4 & S5 geen update meer krijgen naar Android 4.4.3 of 4.4.4. Mogelijk slaan ze dat over en gaan over naar Android L. Samsung hult zich in stilzwijgen. Het is inmiddels al bijna september en nog horen we niks van Samsung.

Praat mee