Vingerscanner straks ook in goedkopere Samsung Galaxy telefoons

De Samsung Galaxy S5 was het eerste toestel van Koreaanse makelij met een vingerafdrukscanner aan boord, en binnenkort krijgt – als de geruchten kloppen – ook de nieuwe Galaxy Tab S er eentje. Maar daarmee is de kous niet af. Samsung’s chef van het Knox beveiligingssyteem liet dit aan investeerders weten.

samsung-galaxy-s5-vingerafdrukscanner-gc Vingerscanner straks ook in goedkopere Samsung Galaxy telefoons

Op termijn zullen ook goedkopere toestellen door Samsung worden uitgerust met één of meerdere biometrische sensoren, waarbij de vingerscanner op dit moment dus het bekendst is.

In de toekomst zullen we daarnaast ook de eerder besproken irisscanner in Galaxy smartphones gaan aantreffen, uiteraard het eerst in de duurdere modellen maar later ook de mid range en low end Galaxys.

Integratie van zulke identificatietechnieken met het Knox beveiligingssysteem – dat nu al gebruik maakt van de vingerscanner van de Galaxy S5 – is waar Samsung naar streeft, met een nog beter beveiligingsniveau als eindresultaat.

(via)

 

Galaxy deal tips

Praat mee