Video toont Samsung Galaxy S5 Active met ‘Active Key’, barometer, mogelijk OIS

Op nieuwe video’s van de Samsung Galaxy S5 Active zijn een aantal tot nu toe onbekende features te zien: een Active Key, een barometer, en mogelijk zelfs optische beeldstabilisatie (OIS).

samsung-galaxy-s5-active-ois-active-key Video toont Samsung Galaxy S5 Active met 'Active Key', barometer, mogelijk OIS

Gisteren zagen we de Galaxy S5 Active al zijn filmdebuut maken, en vandaag volgen gelijk meerdere, nieuwe delen. Dit keer zien we dat het toestel is voorzien van een extra fysieke toets aan de zijkant, de Active Key.

Deze toets, die zich boven de volumeknoppen bevindt, kan door gebruiker zelf aan een bepaalde functie worden toegewezen. Zo kun je er een app met de naam Activity Zone mee starten, die een aantal aan outdoor activiteiten gerelateerde snufjes toont: een kompas, een stopwatch, én een barometer. Deze laatste sensor ontbreekt niet in de Galaxy S4 en Galaxy Note 3, maar wel in de gewone Galaxy S5. In de S5 Active is deze dus weer van de partij.

Natuurlijk is de knop ook bruikbaar als cameraknop, wat vooral handig is – vermoedelijk – om onder water foto’s te maken. Dit laatste is lastiger als de sluitertoets alleen onscreen te vinden is, en een capacitief aanrakingsgevoelig scherm doet het nu eenmaal niet goed onder water.

Als laatste is het nog aardig te vermelden dat een testvideo van de camera van de Galaxy S5 Active doet vermoeden dat Samsung – ook in tegenstelling tot de normale Galaxy S5 – wél optische beeldstabilisatie heeft ingebouwd. In de onderstaande video lijkt het beeld van de S5 Active een flink stuk minder schokkerig, maar eerlijk is eerlijk: dat kan ook te maken hebben met verbeterde digitale stabilisatiesoftware.

(via)

Beste Galaxy S5 Active deals per provider

Praat mee