Tip uit de trucendoos van de Samsung Galaxy S5: Air Browse

Als je je gloednieuwe Samsung Galaxy S5 net uit de doos hebt gehaald, staan een hoop fancy snufjes van het toestel uitgeschakeld. En dat is, zoals we in onze review van het toestel al geschreven, een goede zaak. Toch is het leuk om te ontdekken wat de Galaxy S5 nog allemaal kan, als je een beetje rondsnuffelt in de opties. Zo is er de Air Browse feature, waarmee je door content – webpagina’s, emails, etc. – kunt bladeren zonder het scherm aan te raken.

samsung-galaxy-s5-air-browse-gesture-tip Tip uit de trucendoos van de Samsung Galaxy S5: Air Browse

Wie een beetje bekend is met Samsung’s toestellen, kent deze optie al onder de naam Air Gesture. Het grote verschil: sinds de introductie heeft Samsung flink gesleuteld, en Air Browse op de Galaxy S5 werkt dan ook een stukje beter dan Air Gesture op Galaxy S4 en Note 3.

samsung-galaxy-s5-tip-air-browse-1 Tip uit de trucendoos van de Samsung Galaxy S5: Air Browse

Je schakelt Air Browse in, door in je Instellingen Menu de optie Bewegingen en gebaren te kiezen (1), en vervolgens op Air Browse te tikken (2).

Je bent nu in het Air Browse menu, waar je de functie zelf kunt inschakelen met de ‘schakelaar’ rechtsboven (3). Als je naar beneden scrollt kun je kiezen in welke apps je de functie precies wilt gebruiken (4).

samsung-galaxy-s5-tip-air-browse-2 Tip uit de trucendoos van de Samsung Galaxy S5: Air Browse

Als je Air Browse eenmaal hebt ingeschakeld, kun je bijvoorbeeld door webpagina’s scrollen door met je hand naar boven of beneden met je hand boven het scherm te vegen. Wisselen tussen verschillende geopende tabs doe je door opzij te vegen.

Is dit een wereldveranderende feature waar je na een tijdje niet meer zonder kunt? Natuurlijk niet. Maar hij zit wel in je Galaxy S5, en stiekem is ‘ie wel leuk, als je van dit soort geavanceerde snufjes houdt.

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

Praat mee