Specificaties Samsung Galaxy S5 Active nagenoeg gelijk aan de Galaxy S5 zelf

Een paar details van de aankomende Samsung Galaxy S5 Active wisten we al. En dankzij de database van de benchmark test AnTuTu komen nog meer te weten over deze nóg wachterdichtere versie van de Galaxy S5.

samsung-galaxy-s5-active-specificaties Specificaties Samsung Galaxy S5 Active nagenoeg gelijk aan de Galaxy S5 zelf

Eerder zagen we al de het toestel dat vermoedelijk deze Galaxy S5 Active is, door het leven gaat met de modelcode SM-G870. Daarvoor al werd duidelijk dat dit toestel, net als zijn ‘gewone’ broer, is uitgerust met een 1080p full HD beelscherm.

Uit informatie in AnTuTu’s database blijkt nu dat het toestel ook op andere vlakken in feite identiek is aan de Galaxy S5: een Snapdragon 801 system-on-a-chip met de Andreno 330 grafische processor, een 16 megapixel camera, en 2 GB werkgeheugen.

Uit het bovenstaande zou je kunnen afleiding dat ook de prestaties van de Galaxy S5 Active dus maar weinig zullen afwijken van die van de S5 – dit blijkt ook inderdaad het geval, als je een blik werpt op onderstaand diagram.

samsung-galaxy-s5-active-benchmark-prestaties Specificaties Samsung Galaxy S5 Active nagenoeg gelijk aan de Galaxy S5 zelf

De interessantste vraag die nu nog open blijft, is dan natuurlijk wat de Galaxy S5 Active wél heeft dat zijn gewone broer mist. De kans is groot dat de S5 Active een nog betere IP rating heeft – lees: dieper én langer onder water kan blijven. Ook houden we er rekening mee dat de Galaxy S5 Active – net als de S4 Active – een LCD beeldscherm heeft, en geen Amoled display.

Om het spelletje ‘zoek-de-verschillen’ verder af te maken zullen we nog even moeten wachten op de officiële introductie van de S5 Active. De kans is groot dat deze niet zo lang meer op zich zal laten wachten.

(via)

Beste Galaxy S5 Active deals per provider

Praat mee