Specificaties 8,4 inch Samsung Galaxy Tab S bevestigd door benchmark

In feite weten we al zo goed als alles wat we moeten weten over Samsung’s aankomende Galaxy Tab S tablet serie – de eerste Galaxy Tabs sinds lang, die met een Super Amoled scherm uitgerust zullen zijn. Voor de volledigheid volgt er nog een stukje bevestiging.

samsung-galaxy-tab-s-8-4-benchmark Specificaties 8,4 inch Samsung Galaxy Tab S bevestigd door benchmark

In de database van de benchmark test AnTuTu zijn de belangrijkste technische specificaties van de Galaxy Tab S 8.4 – modelcode: SM-T700 – nog een keertje te zien. Zo draait deze nog niet officieel onthulde tablet op Android 4.4.2, en haalt zijn rekenkracht uit Samsung’s eigen Exynos 5420 octacore processor met een maximale kloksnelheid van 1,9 GHz.

Op grafisch gebied doet ARM’s Mali-T628 processor zijn snelle ding, terwijl de tablet zelf 3 GB werkgeheugen aan boord heeft.

Schermtechnisch biedt de Galaxy Tab S 8.4 dezelfde resolutie als zijn 10,5 inch broer: 2560 bij 1600 pixels – goed voor een, voor tablets alleszins respectabele, pixeldichtheid van 359 pixels per inch.

De score die de Tab S 8.4 in AnTuTu weet te behalen – en het gaat dan vermoedelijk om een exemplaar met nog niet definitieve, dus suboptimaal presterende, software – laat hardware zien die zijn mannetje staat: bijna 36000 punten worden behaald.

Niet zichtbaar in AnTuTu, maar volgens geruchten wel aanwezig, is dezelfde vingerscanner die we al kennen van de Galaxy S5.

Als recent opgedoken prijzen enigszins juist blijken, zal de Galaxy Tab S 8.4 verkrijgbaar zijn voor zo’n 450 euro voor de WiFi variant, terwijl de 4G versie over de toonbank zal gaan voor pakweg 560 euro.

De officiële onthulling van de Galaxy Tab S serie staat op 12 juni gepland, tijdens Samsung’s Premiere evement in New York.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee