Samsung werkt aan eigen VR headset voor Galaxy apparaten

Dat Samsung aan een eigen ‘slimme’ bril werkt – Gear Glass of mogelijk Gear Blink genaamd – weten we al enige maanden. Nieuw is, dat de Zuid-Koreanen daarnaast schijnen te knutselen aan een Virtual Reality (VR) headset, à la Oculus Rift.

samsung-vr-headset Samsung werkt aan eigen VR headset voor Galaxy apparaten

Dat is tenminste wat Engadget heeft vernomen van ‘bronnen dicht bij Samsung’ (gokje: de PR afdeling?). Eerlijk is eerlijk: het klinkt eigenlijk best logisch. Samsung heeft ‘snel inspringen’ op mogelijke, toekomstige hypes hoog op haar prioriteitenlijst staan, en een eigen VR headset past netjes in dit plaatje.

Nog niet zo lang geleden kocht nota bene Facebook de bekende VR-headset-maker Oculus Rift, en Sony heeft haar eigen Project Morpheus. Samsung bevindt zich dus in prima – of in ieder geval serieus – gezelschap, als het gaat om de bestorming van de Virtual Reality markt.

Exacte details over het apparaat ontbreken op dit moment, maar naar verluid gebruikt het bedrijf de eigen Amoled technologie voor de beeldschermpjes, en is de verbinding – met Galaxy smartphone of tablet – níet draadloos.

Samsung zou van plan zijn haar eigen headset voor een aantrekkelijke prijs in de markt te zetten, en – vooral belangrijk – dit eerder te doen dan de verwachte concurrenten. Lees: dit jaar nog.

En voor de duidelijkheid: het is zeker dat het bovenstaande nieuws géén betrekking heeft op de – ook dit jaar verwachte – Gear Glass bril, of hoe hij ook moge heten.

Galaxy deal tips

Praat mee