Samsung Galaxy Tab S opnieuw op de foto, bij de FCC dit keer

Nog maar een paar dagen geleden was de nieuwe, van een Super Amoled scherm voorziene Samsung Galaxy Tab S voor het eerst op de foto te zien. En nu kunnen we, via de Amerikaanse FCC, opnieuw een blik werpen.

samsung-galaxy-tab-s-fcc-1 Samsung Galaxy Tab S opnieuw op de foto, bij de FCC dit keer

De Federal Commucations Commission test alle apparaten die op de Amerikaanse markt zullen komen. Soms worden niet alleen de resultaten van deze tests gepubliceerd, maar ook de bijbehorende kiekjes.

De Galaxy Tab S brengt eindelijk Samsung’s Amoled schermtechnologie naar de tabletmarkt. Samsung’s enige Amoled tablet tot nu toe, de Galaxy Tab 7.7, kwam alweer ruim twee jaar geleden op de markt, en sindsdien gebruikten de Koreanen voor hun tablets uitsluitend LCD schermen. Tot nu dus.

samsung-galaxy-tab-s-fcc-2 Samsung Galaxy Tab S opnieuw op de foto, bij de FCC dit keer

De Tab S komt straks in twee maten op de markt: een 10,5 inch model, en eentje met een 8,4 inch scherm. Beide tablets krijgen een schermresolutie van 2560 bij 1600 pixels, terwijl ze draaien op een octacore Exynos 5420 processor. Een acht megapixel camera zal ook aan boord zijn, evenals – mits de geruchten kloppen – een vingerafdrukscanner.

samsung-galaxy-tab-s-fcc-3 Samsung Galaxy Tab S opnieuw op de foto, bij de FCC dit keer

Een derde variant, met een 13,3 inch scherm schijnt ook in de pijpleiding te zitten. Echter, omdat deze vermoedelijk géén Amoled scherm heeft, is het nog maar de vraag of deze tot de Tab S serie zal behoren.

Wanneer we de Galaxy Tab S in de schappen kunnen verwachten is nog niet helemaal duidelijk. Mogelijk zal Samsung beide modellen in september lanceren, tijdens de IFA beurs in Berlijn – maar met een beetje geluk hoeven we niet zo lang te wachten.

(via 1, 2)

Galaxy deal tips

Praat mee