Samsung Galaxy Tab S: high end tablet serie met Amoled scherm

Samsung werkt al een tijdje aan een Galaxy Tab tablet met haar eigen befaamde Amoled schermtechnologie. Tot zover geen verrassingen. Vandaag plakken de mannen van Sammobile een naam op het beestje, inclusief de belangrijkste eigenschappen.

samsung-galaxy-tab-s-specificaties-amoled Samsung Galaxy Tab S: high end tablet serie met Amoled scherm

Een schermafbeelding van de Galaxy Tab S toont technische specificaties

De nieuwe serie Galaxy tablets moet dus de Galaxy Tab S serie worden, en wel met twee varianten: eentje met 10,5 inch Super Amoled beeldscherm, en eentje met een kleiner 8,4 inch scherm. Beide schermen zullen een resolutie hebben van 2560 bij 1440 pixels.

Verder zullen beide Galaxy Tab S modellen van rekenkracht worden voorzien door een processor uit Samsung’s eigen Exynos Octa arsenaal – de Exynos 5420. Deze processor heeft vier snelle ARM Cortex A15 kernen met een kloksnelheid van 1,9 GHz, en vier energiezuinige A7 kernen op 1,3 GHz.

Evenals de Galaxy S5 zal de Galaxy Tab S voorzien zijn van een vingerafdrukscanner met alle daarbij behorende mogelijkheden en foefjes. Een acht megapixel camera is natuurlijk ook aan boord, en – als de geruchten kloppen – drie gigabyte werkgeheugen.

Natuurlijk draaien deze nieuwe tablets straks op Android 4.4 KitKat, maar welke interface Samsung zelf gaat gebruiken is nog onduidelijk. Óf we zien de Android 4.4 interface die we kennen van de Tab 4 serie, óf de Magazine interface van de Galaxy NotePRO en TabPRO serie.

Qua design zou de Tab S leentjebuur spelen bij de onlangs gelanceerde Galaxy Tab 4 serie, maar dan met veel dunnere randen zodat ze prettiger vast te houden zijn. Aan de achterkant treffen we straks waarschijnlijk eenzelfde, ‘geperforeerde’ look als de Galaxy S5. In eerste instantie kun je kiezen uit twee kleuren: wit en grijs.

Wanneer Samsung de nieuwe Galaxy Tab S serie wil gaan lanceren is nog niet bekend. Ook naar de prijzen kunnen we alleen maar gissen, maar gezien de high end specificaties zullen duidelijk duurder zijn dan de Galaxy Tab 4 modellen.

 

 

Galaxy deal tips

Praat mee