Samsung Galaxy S5 tip: zet My Magazine uit

We hebben de Samsung Galaxy S5 alweer enige tijd in dagelijks gebruik, en net als bij de Galaxy Note 3 komen we tot de conclusie dat de My Magazine feature – voor ons – vrij overbodig is. Dus zoals destijds bij de Note 3, ook nu bij de S5 de tip: zet ‘m uit!

samsung-galaxy-s5-my-magazine-uitzetten1 Samsung Galaxy S5 tip: zet My Magazine uit

Dit kan op twee manieren. Je kunt My Magazine verwijderen van je thuisscherm – dat wil zeggen dat je er niet meer telkens al dan niet per ongeluk in terecht kan komen. Leg hiervoor je vinger eventjes op een leeg stukje thuisscherm, zodat je op het scherm komt waar je je thuisscherm kunt aanpassen. Kies Instellingen startscherm (1), en haal vervolgens het vinkje bij My Magazine weg (2).

Wil je My Magazine helemaal uitschakelen? Dat kan uiteraard ook. Hiervoor zul je dan eerst naar het Instellingen menu moeten gaan, en daar kiezen voor de optie Applicatiebeheer (3). Veeg nu opzij tot je de lijst met apps onder het kopje Alles ziet (4), en scroll naar beneden tot je My Magazine tegenkomt in de lijst. Tik erop (5). Het enige dat je nu nog moet doen is Uitzetten kiezen (6), om de applicaties helemaal uit te schakelen.

samsung-galaxy-s5-my-magazine-uitzetten-stoppen1 Samsung Galaxy S5 tip: zet My Magazine uit

Toch zijn we wel benieuwd: gebruik jij My Magazine wel? En waarom?

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

 1. Semih zegt

  Hai,
  Ik heb de orginele samsung wireless charging cover besteld voor mijn S5.
  Nu past de cover die ik eerst om mijn telefoon had niet meer, waarschijnlijk omdat de charging cover wat dikker is.
  Hebben jullie hier al meer mensen over gehoord en is er een cover die er wel overheen past ?

 2. Han zegt

  Bovenstaande instructies om My Magazine te verwijderen gevolgd, maar knop ‘Uitzetten’ is niet actief (tekst grijs en niet wit) en kan de applicatie dus niet verwijderen. Hoe dit op te lossen?

  • Michel zegt

   Je hebt een Galaxy S5? (Op de Note 3 is die optie inderdaad niet beschikbaar, op onze Galaxy S5 wel – of het moet na recente updates zijn veranderd, dat kan ik dan weer zo gauw niet checken helaas)

 3. verzorger zegt

  De tweede manier van uitzetten is bij mijn S5 mini niet mogelijk. UItzetten is grijs en niet kiesbaar. Gedwongen stoppen keuzen geeft een waarschuwing bij hard uitzetten.

 4. Marian zegt

  Na de laatste update blijft My Magazine actief op de achtergrond, je kunt hem niet meer uitzetten bij applicaties. Ik heb het vinkje wel uitgezet, dus ik krijg hem niet meer op mijn scherm. Maar toch gebruikt hij veel batterij. Hoe krijg ik deze applicatie weg?

 5. zegt

  SUPER!

  Dit is klasse, elke dag kwam ik verschillende keren op deze vervelende “My Magazine” Eindelijk zat ik net achter de PC en keek ik op de gsm, raakte het scherm net weer verkeerd aan, en HUP staat “My Magazine”er weer, even gezocht en ja hoor, 2 seconde en klaar, voor altijd uit mijn leven verbannen, bedankt! 🙂

 6. Pelsluis zegt

  instructies kloppen niet meer idd.
  voorgaande reactie v iemand die niet uptodate is?
  instellingen startscherm is helemaal niet meer aanwezig (?)

  • Michel zegt

   Hey, dank voor het (nog een keer) attent maken. Sinds een vorige firmware update schijnt er inderdaad iets veranderd te zijn, hoewel wij beide de Startscherm instellingen (als je je vinger wat langer op een lege plek op je startscherm houdt) nog wel de optie om My Magazine te tonen zien. Hoe het zit met de opties via Applicatiebeheer kunnen we zo gauw niet meer checken omdat de app zich niet meer laat inschakelen (nadat we ‘m een tijd geleden dus al hadden uitgeschakeld). Klopt het dat het uitschakelen via Applicatiebeheer dus niet meer werkt?

   • Laura zegt

    Ik denk dat je hem alsvolgt terug kan zetten:

    Als je gaat naar instellingen aplicatiebeheer en dan swipt naar rechts tot je in het scherm uitgeschakeld komt en de drie puntjes bovenin aantikt kan je kiezen voor opnieuw instellen.

    Ikzelf (s5) kan geen apps verplaatsen naar ‘uitgeschakeld’. Ik zou dit graag doen met my magazine en een aantal andere apps.

    Weet iemand hoe ik dit kan doen?

 7. Marian zegt

  Er moet toch een manier zijn om my magazine definitief uit te zetten? Net weer nieuwe update en weer staat my magazine actief en eet mijn batterij bijzonder snel leeg. Waardeloos!

  • ben b zegt

   Zo schakel je My Magazine uit op de Samsung Galaxy S5

   Er werd al een manier opgegeven om My Magazine uit te schakelen. Er is echter een officiële manier, druk lang op de linker menuknop linkse onder -》kies dan rechts onder -》instellingen startscherm -》haal hier het vinkje bij My Magazine weg

 8. Anne zegt

  Bedankt! Wat heb ik een hekel aan dat MyMagazine! Ik heb het fijn uitgezet met bovenstaande instructies. Dank!

Praat mee