Samsung Galaxy S5 tip: menu’s zoals jij het wilt

Dat Samsung inderdaad behoorlijk heeft gesleuteld aan de nieuwe TouchWiz interface van de Galaxy S5 is duidelijk. En hoewel we bijna alle veranderingen ook echt verbeteringen vinden, levert de nieuwe structuur van het Instellingen menu soms nogal wat zoekwerk op: dat is standaard één lange, lange lijst met opties. Gelukkig kan dit ook anders.

samsung-galaxy-s5-tip-menu-weergave-instellingen Samsung Galaxy S5 tip: menu's zoals jij het wilt

Het is allemaal erg simpel: ga naar het Instellingen menu (sleep de notificatiebalk naar beneden en tik op het tandwieltje rechtsboven). In dit menu vind je rechtsboven een optie-icoontje (1). Tik hierop, en je kunt kiezen voor nog twee andere weergavemogelijkheden: Rasterweergave en Tabbladweergave (2).

samsung-galaxy-s5-tip-menu-weergave-instellingen-tab-raster Samsung Galaxy S5 tip: menu's zoals jij het wilt

Links de Tabbladweergave, rechts Rasterweergave

Onze voorkeur ligt bij deze laatste, maar dat is misschien de gewoonte van eerdere TouchWiz versies. In ieder geval kun je bij iedere weergave rechtsboven kiezen voor één van de andere twee manierene – voor ieder wat wils, zogezegd.

Het voordeel van de Rasterweergave is overigens dat je complete groepen met opties kunt verbergen. Dit doe je door op het label te tikken (3) van de groep instellingen die je niet meer in beeld wilt hebben. Door er nogmaals op te tikken ‘open’ je deze groep weer.

samsung-galaxy-s5-tip-menu-weergave-instellingen-raster-verbergen Samsung Galaxy S5 tip: menu's zoals jij het wilt

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee