Samsung Galaxy S5 Active in volle glorie te zien (update: nu officieel)

Update: zoals we hieronder, in het oorspronkelijke artikel, al speculeerden, duurde het inderdaad niet lang meer tot de officiële onthulling van de Galaxy S5 Active. Opvallend genoeg is het de Amerikaanse provider AT&T die het toestel daadwerkelijk aan wereld toonde, en niet Samsung zelf.

samsung-galaxy-s5-active-officieel Samsung Galaxy S5 Active in volle glorie te zien (update: nu officieel)

De Galaxy S5 Active is – zoals al bekend – uitgerust met een 5,1 inch 1080p full HD scherm, dat ook nog eens van het Super Amoled type is. Ook de Snapdragon 801 processor is dezelfde als die van de normale Galaxy S5, en de 16 megapixel camera kennen we ook al van deze laatste.

samsung-galaxy-s5-active-att-1 Samsung Galaxy S5 Active in volle glorie te zien (update: nu officieel)

Uniek aan de Galaxy S5 Active is met name de stevige behuizing – bij de Amerikaanse groene model zelfs voorzien van een heuse camouflage print – die voldoet aan de MIL-STD-810G standaard van het Amerikaanse leger. Dit wil voornamelijk zeggen dat het toestel tegen flinke klappen bestand is, evenals zeer hoge en lage temperaturen, luchtvochtigheid, en luchtdruk op grote hoogte.

samsung-galaxy-s5-active-att-2 Samsung Galaxy S5 Active in volle glorie te zien (update: nu officieel)

Het toestel is tevens uitgerust met de speciale Active key, die je direct naar de applicatie Activity zone brengt waar je allerlei outdoor-gerelateerde functies van de S5 Active tegenkomt,zoals het kompas, de barometer, een stopwatch, een zaklampfunctie, en meer.

Bij AT&T is de S5 Active met ingang van vandaag al te koop – wanneer de rest van de wereld het toestel kan hopen aan te schaffen is op dit moment nog niet bekend. Maar dat zullen we vermoedelijk nu ook zeer spoedig te weten komen, evenals de prijs.

(via)

Oorspronkelijke bericht:

En daar is dan de Samsung Galaxy S5 Active, na een optreden op video nu dan ook tot in het kleinste detail op de foto gevangen.

samsung-galaxy-s5-active-full Samsung Galaxy S5 Active in volle glorie te zien (update: nu officieel)

In feite is er natuurlijk zo goedals niks meer dat we niet weten over de Galaxy S5 Active. Het toestel beschikt over nagenoeg dezelfde hardware als de Galaxy S5 zelf: een Snapdragon 801 quadcore processor, een 1080p full HD beeldscherm met een diagonaal van 5,1 inch (hoewel mogelijk van het LCD type) en een hartslagsensor.

Afwezig op de Galaxy S5 Active is vermoedelijk de vingerscanner, terwijl het toestel wél over een extra hardwareknop beschikt, de Active Key.

Het toestel op de bovenstaande foto is het specifieke model bestemd voor de Amerikaanse provider AT&T, maar het stoere uiterlijk dat waarschijnlijk tegen een stootje of twee kan zal wel overal hetzelfde zijn.

Één klein detail is nog de moeite van het opmerken waard: we zijn nu definitief dat het toestel Galaxy S5 Active heet, en niet – zoals in het verleden nog wel eens gesuggereerd – Galaxy S5 Sport.

En zo blijven er in feite nog maar twee details over die we nog niet weten van het toestel: de releasedatum en de prijs. Maar gezien de stortvloed aan materiaal dat de laatste dagen opduikt, kán de onthulling niet meer ver weg zijn. Misschien dan op 12 juni, als ook de nieuwe Galaxy Tab S tablet serie met Amoled scherm op de agenda staat?

(via)

Beste Galaxy S5 Active deals per provider

Praat mee