Samsung Galaxy S4 Active krijgt Android 4.4 KitKat update in Nederland

Na een periode van onduidelijkheid wanneer de Samsung Galaxy S4 Active precies welke update zal krijgen, is het vandaag zover: Android 4.4 KitKat arriveert in ons land op het toestel.

samsung-galaxy-s4-active-android-4-4-kitkat-update-nederland Samsung Galaxy S4 Active krijgt Android 4.4 KitKat update in Nederland

De Galaxy S4 Active deed het tot nu toe al behoorlijke tijd met Android versie 4.2 – de update naar Android 4.3 bleef uit, vermoedelijk na de problemen die de update eerder op andere toestellen veroorzaakte. En dus springt de S4 Active vandaag linea recta naar Android 4.4 KitKat

De nieuwe update, met firmwareversie nummertje XXUCNE5, brengt flink wat vernieuwingen en verbeteringen naar de Galaxy S4 Active, waardoor een bijgeschaafde interface, en tal van nieuwe features behorende bij Android 4.4.

Je kunt de update vandaag natuurlijk installeren via het toestel zelf -ruim 650 MB dus zorg dat je het via WiFi verbinding doet – maar ook met Samsung’s Kies software voor je PC.

Heb jij jouw Galaxy S4 Active vandaag voorzien van deze nieuwste versie van het Android besturingssysteem? Wat merk jij zoal?

(via)

 

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Willem-Jan zegt

  Niet veel verschil (optisch tenminste). Wifi werkte niet na de update, maar na één restart verbindde ie weer.

 2. michael zegt

  Ik heb de galaxy s4 active pas, en zit elke keer te checken voor die upgrade. Ik doe dat via de telefoon zelf, en via Samsung kies. Maar zegt elke keer zegt tie dat ik de meest recente versie al heb. Hij loopt nu op 4.2.2 dus Hoe kan dit ? Hoe kan het dat andere s4 active’s in Nederland wel die update hebben ontvangen en ik niet. Kan iemand dat uitleggen ?

  Maar alsnog is dit toestel een erg fijn apparaat, en ik raad het zeker aan voor mensen die een toestel willen dat water en stof dicht is plus nog eens dat tie super snel is.

  • patrick zegt

   Die van mij ook nog geen update . Toestel gekocht via bel simpel alleen alles op de Doos was poolse tekst en in dat land is de updater er nog niet denk ik

   • Maxime zegt

    patrick,
    ik kocht ook mijn samsung galaxy s4 active via belsimpel. De verpakking van mij was volledig in het frans. En ik krijg ook geen enkele update. Ik deed wat opzoekwerk en ik ontdekte dat de update in frankrijk al beschikbaar is. Ik vind het vreemd.

    waarom?
    -We kopen allebei een toestel bij belsimpel.
    -Verpakkingen in vreemde talen.
    -update zou beschikbaar moeten zijn maar we ontvangen hem niet.

     • Maxime zegt

      hoi,
      heb je de update reeds ontvangen????? ik in ieder geval niet

      mvg
      Maxime

     • patrick zegt

      Nee ik ook niet en in polen ook nog steeds niet , wachten dus maar . Telefoon loopt prima op 4.2 maar het duurt wel lang

     • Maxime zegt

      Hoi,
      Ik was de voorbije week op vakantie in Oostenrijk. In ons hotel hadden we WIFI dus ik logde er op in. De tweede dag kreeg ik plots een melding dat er een update was, ik probeerde die te downloaden maar ja het internet was niet zo sterk na telkens een paar minuutjes te downloaden kwam er steeds de melding dat het internet te traag was. Jammer nu had ik net de update. Toen ik weer in België was probeerde ik het weer om mijn sgs4 active te updaten en toen kreeg telkens de melding die zei dat de laatste updates al geinstalleerd waren. Jammer.

      Mvg,
      Maxime

     • Maxime zegt

      Dag Patrick

      heb juist de update ontvangen. Misschien jij nu ook al?
      Ik wou het je gewoon even laten weten. Je zal niets meer van mij horen.
      Sorry

      Mvg,
      Maxime

 3. Peter zegt

  niet zo blij met de update ! !
  mn menu staat nu stampes vol omdat ik nix meer kan verbergen en groep-play doet het niet ! ! (zit er standaard op dus zou moeten werken)
  en de wifi doet het ook niet meer :/

 4. Pascalle zegt

  Na mijn laatste update van 27 mei een hoop ellende met mijn s4. Blijft hangen en springt zomaar ineens uit en dan weer aan. Alle instellingen worden gewoon geneert,bv scherm gaat gewoon uit ipv na 2 min of onbekende die mijn bellen terwijl ik aangevinkt heb dat ze me niet kunnen bellen. Batterij is snel leeg. Word er niet vrolijk van. Hoop dat het snel veranderd. Of heeft iemand goede tips.

 5. vietje zegt

  Hier nog een s4 die fucking gaar is na de laatste update. Ben er zo klaar mee! Mm email kan ik niet meer ontvangen, accuweather helemaal van slag opeens geeft ie aan dat het 54 graden is. Heb iig niet zoveel klachten als andere mensen wat ik zoal lees op het net maar tis wel klote dit! Zit je dan met een s4 die niet werkt na behoren 🙁

 6. Louwrens zegt

  Ook mijn S4 is na de laatste update stukken trager geworden en nog erger de batterij is “super” snel leeg.
  Samsung (Nederland) graag met spoed een oplossing!!!

 7. Harm zegt

  Bluetooth verbinding valt regelmatig uit en herstelt daarna weer, tijdens gesprek valt toestel uit en herstart daarna, wat een ellende. Heb je een duur toestel, komt er weer eens een update die belooft dat de batterij-duur erop vooruitgaat, zit je met deze ellende . Word ik niet vrolijk van, hopelijk snel een update die de ellende herstelt, schandalig dat het na een update zo vaak eerst fout moet gaan, hoe kan dat nou? Wordt er dan niks eerst echt goed getest??? Samsung, snel actie ondernemen, dit kan echt niet!!!

 8. ludo zegt

  Toestel start niet meer op.
  Volledig opgeladen van de lader gehaald, tijdens het kijken van
  het nieuws herstart het toestel en start niet meer door, blijft
  rebooten.
  Na de laatste update een grote ellende met dit toestel!

 9. Kenneth zegt

  Ik heb de update gedaan, alles werk maar het systeem geluid blijft nonstop 1 of ander intro samsung geluidje spelen. Gevolg is dat ik nu niks meer anders kan luisteren zonder dat, dat irintante samsung liedje overal door heen speelt. Wat kan ik doen?

 10. Sjaak zegt

  Herken de problemen en baal van de update. Het was een super toestel en nu 3x per dag aan de lader ipv om de dag. Foon loopt trager en hapert of loopt soms zelfs vast. Uitvallen en opnieuw opstarten is ook nu een paar keer voorgekomen. Kortom Samsung kom snel met een oplossing er zit tenslotte nog garantie van bijna 2 jaar op 🙁 Wat mij betreft de vorige softwareversie terug aub

 11. Linepine zegt

  Twee weken geleden update erop gezet. Wat een drama sindsdien. Spontaan uitschakelen en batterij gaat veel korter mee.

  Spijt van het installeren!

 12. natas zegt

  Na update naar 4.4.2 is mijn toestel binnen 8 uur leeg en wordt deze gloed heet wat kan en moet ik doen ? Graag oplossing want mijn toestel galaxy s 4 mini beviel me uitstekend.

 13. Marianne zegt

  Voor degenen die de updat nog niet hebben gedaan, ik zou het ook gewoon niet doen!! Wat een ellende, om 9.30 van de lader afgehaald, was 100%opgeladen, nu om 13.30 geeft hij aan dat hij leeg is, heb ik nog nooit gehad en heb hem ook niet veel gebruikt! Ook een collega van mij heeft dezelfde klacht, dus hoop op een hele snelle oplossing, anders gooi ik hem uit het raam!

 14. shirley zegt

  Mijn S4 wordt ook regelmatig kokend heet. Ik heb de vele berichten gelezen van mensen die daar ook last van hebben. Het is inderdaad na de update gekomen. Is er inmiddels al een oplossing bekend?

  Gr. shirley

  • Adri zegt

   Hoi
   Ik had eert ook veel problemen na e update, na 7 uur was mijn batterij leeg en regelmatig opnieuw opstarten. Mat mij opviel was er vaak de meding kwam dat mijn SD kaart verwijderd was. Na wat zioekwerk bleken er wat android onderdelen op de SD kaar gezet waren. Je kan dit controleren bij: Intellingen>Meer>Applicate beheer>SD-Kaart. Hier heb ik alles uitgevinkt zo dat alles weer vanuit het telefoongeheugen werkt. Voor de zekerheid heb ik ook nog de SD kaart geformateerd. (wel eerst even alle foto’s backuppen). Hierna was het herstarten over.
   Om de verbruik terug te brengen heb ik alle onnodige nieuwe syncronisaties in het Google account uit gezet.(Intellingen>Accounts>Google>”[email protected]). Nu heb ik na een normale dag nog 75% van mijn accu cap. over.
   Jammer dat Samsung me hiermee niet wilde helpen…

 15. Tuur zegt

  Wat raar om dit allemaal te lezen. Ik heb juist de indruk dat mijn batterij veel langer meegaat. Mijn mail doet het idd niet. Kan niet synchroniseren, wel verzenden?????

Praat mee