Samsung patent: batterij vervangen zonder je telefoon uit te zetten

Samsung is één van de weinige smartphonemakers die stug vast blijft houden aan de vervangbare batterij. Zelfs de waterdichte Galaxy S5 beschikt nog steeds over een batterij die je zelf kunt uitwisselen. En als we een recent geplubliceerde patentaanvraag mogen geloven willen de Zuid-Koreanen deze mogelijkheid nog een stapje verder ontwikkelen: vervang je batterij zonder dat je je Galaxy compleet hoeft uit te schakelen.

samsung-patent-replace-battery-1 Samsung patent: batterij vervangen zonder je telefoon uit te zetten

De patentaanvraag Apparatus And Method For Replacing A Battery In A Portable Terminal, vorige week gepubliceerd door het United States Patent and Trademark Office beschrijft een simpel proces: dankzij een tweede batterij die bepaalde taken kortstondig kan overnemen, terwijl de gebruiker de hoofdbatterij verwisselt hoeft een apparaat niet helemaal uitgeschakeld te worden.

Normaal gesproken moet je je telefoon eerst uitschakelen vóórdat je de batterij verwisselt – oké, sommige mensen halen ‘m er gewoon direct uit – waarna je ‘m weer helemaal opnieuw moet opstarten om verder te gaan waar je gebleven was. Dankzij de tweede, niet verwisselbare, batterij schakelt het toestel over naar een soort standby modus zodra de achterklep verwijderd wordt.

Voor wie regelmatig dagen op pad is, en meerdere batterijen gebruikt om zijn of haar toestel langere tijd zonder oplader te kunnen gebruiken, is dit natuurlijk een uitkomst: het verwisselproces verloopt een stuk eenvoudiger op deze manier. De doorsnee gebruiker zal minder waarde hechten aan een dergelijk foefje.

Hoewel deze patentaanvraag pas nu in de VS gepubliceerd werd, stamt de aanvraag al van half januari. Of we deze technologie op korte termijn in Samsung’s toestellen gaan aantreffen is niet duidelijk – tenslotte legde Samsung vroege varianten van hetzelfde idee al in 2012 vast, zonder praktische implementatie tot nu toe.

De aanvraag zelf vind je bij de USPTO, HIER.

Galaxy deal tips

Reacties

  1. Ann zegt

    Euh prio Art anyone ?
    Dergelijke systemen bestonden al ten tijde van MSFT CE5 & co.
    iPaq van jaren geleden hadden dit al.
    Meeste hand terminals (die veelal op CE of WM6 draaien) hebben dit ook nog steeds.

Praat mee