Features van de Samsung Galaxy Note 4 duiken op – vingerscanner, waterdicht

Het aftellen tot de lancering van de Samsung Galaxy Note 4 lijkt definitief begonnen, ook al zal deze waarschijnlijk pas rond drie september plaatsvinden. In ieder geval lijken een aantal features van het toestel nu al bevestigd, waaronder een vingerscanner en een waterdichte behuizing.

samsung-galaxy-note-3- Features van de Samsung Galaxy Note 4 duiken op - vingerscanner, waterdicht

De mannen van Sammobile wisten de hand te leggen op de namen van een paar features van de Galaxy Note 4, en hoewel precieze details ontbreken verraden deze al genoeg.

Swype to Launch Motion Launcher: hoewel niet zeker, zou deze benaming kunnen duiden op het gebruik van gebaren om direct – vanuit de standby stand – apps te starten, door over het uitgeschakelde scherm te vegen.

Aqua Capture: dit lijkt een cameramodus te zijn om onder water foto’s te maken – denk hierbij vooral aan de Aqua Mode van de Galaxy S4 Active. Hiermee zou dus ook bevestigd zijn dat de Galaxy Note 4 over tenminste de IP67 rating beschikt als de Galaxy S5.

Smart Fingerprint: ook hier ontbreken specifieke details, maar tenminste verraadt deze benaming de aanwezigheid van eenzelfde vingerscanner als de Galaxy S5. Vermoedelijk zien we in de Note 4 een verder doorontwikkelde implementatie van deze technologie.

Multi-network for Booster: vermoedelijk gaat het hier om een snufje, vergelijkbaar met de Download Booster van de Galaxy S5 – of een verderontwikkelde variant op hetzelfde thema.

Naast deze kunstjes, wordt de Galaxy Note 4 mogelijk Samsung’s eerste ‘vlaggenschip’ smartphone met een nieuw schermtype dat zich niet beperkt tot de voorzijde van het toestel. De onthulling zal mogelijk dus op drie september plaatsvinden, waarna de Note 4 tegen eind september daadwerkelijk te koop zal zijn.

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Praat mee