Samsung chef bevestigt goede verkoopcijfers Galaxy S5

Ondanks het feit – waarover al heel wat afgediscussieerd is – dat de high end smartphonemarkt langzaam verzadigd begint te raken, verbreekt Samsung met de Galaxy S5 wederom haar eigen eerdere verkooprecords. Dit leek al duidelijk, en topman J.K. Shin bevestigt dit tegenover de Wallstreet Journal.

samsung-galaxy-s5-gc-3 Samsung chef bevestigt goede verkoopcijfers Galaxy S5

Het zal voor de grote jongens in de mobiele sector steeds lastiger worden om groeipercentages te halen die de afgelopen jaren aan de orde van dag waren. Toch toont Samsung met de Galaxy S5 dat de rek in de markt minder wordt, maar er nog niet uit is. Het toestel verkoopt direct vanaf de eerste dag beter dan zijn voorganger, de Galaxy S4 – in een maand tijd werden er inmiddels 11 miljoen verscheept.

Opvallend is Shin’s uitspraak, dat de Galaxy S5 niet zozeer over ‘eye popping technology‘ beschikt, maar inzet op praktisch bruikbare mogelijkheden – iets waarin we ‘m geen ongelijk kunnen geven. Nadat Samsung constateerde dat maarliefst 30% van de toestellen die opgestuurd worden voor reparatie beschadigd raakten door contact met water, werd de Galaxy S5 gebouwd om dit probleem op te lossen vóór het kan optreden. Zie daar de IP67 certificatie.

Uiteindelijk is de S5 natuurlijk pas te kort op de markt om definitieve conclusies te trekken over het verkoopsucces ervan. Maar voorlopig is het wel degelijk de snelst verkopende Android smartphone ooit. Chapeau!

(via)

 

Galaxy deal tips

Praat mee