Nog eentje? Nieuwe stand-alone Samsung smartwatch in Juni op de markt

Volgens de Wall Street Journal komt Samsung al in Juni van dit jaar met een nieuwe stand-alone smartwatch. Naar verluidt zal het toestel Gear Solo gaan heten en is het in staat om zonder connectie met een smartphone (dus waarschijnlijk moet er een SIM kaart in) toch te kunnen bellen en berichten te kunnen versturen.

Samsung-Galaxy-gear-top-5-apps-1000x575 Nog eentje? Nieuwe stand-alone Samsung smartwatch in Juni op de markt

Daarnaast zou de Gear Solo ook GPS, Bluetooth, camera en een hartslagsensor onder de motorkap hebben zitten. Bij het GPS gedeelte zitten nog wel een paar vraagtekens aangezien eerder deze maand een woordvoerder van Samsung wist te melden dat de batterijen in hedendaagse smartwatches niet zitten te wachten op stroomvreters als GPS modules. Maar wellicht dat Samsung ondertussen toch een manier heeft gevonden om dit probleem te omzeilen.

Verder zou de Gear Solo ook moeten draaien op Tizen – Samsung’s eigen mobiele besturingssysteem – en zoals we weten slurpt deze een stuk minder energie dan bijvoorbeeld Android. Volgens WSJ zijn de Koreanen momenteel druk bezig met het contacteren van Amerikaanse en Europese providers om de Gear Solo in combinatie met een contract te verkopen.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee