Nederlandse rechtbank bekrachtigt oude uitspraak over o.a. de Samsung Galaxy S2

We moesten even in de archieven duiken, op zoek naar wat er vooraf ging aan het nieuws dat de rechtbank in Den Haag gisteren een verkoopverbod voor de Samsung Galaxy S2 bekrachtigde. Oei!

arrest-den-haag-samsung-apple-galaxy-s2-bounce-back Nederlandse rechtbank bekrachtigt oude uitspraak over o.a. de Samsung Galaxy S2

Tijd voor een flashback dus. Toen de Galaxy S2 net op de markt was, werd het toestel brandpunt van de toen nog kersverse juridische strijd tussen Samsung en Apple. Toen de rechtbank vaststelde dat de Galaxy S2 inderdaad een Apple patent schond – het zogeheten bounce back patent – dreigde er even een verkoopverbod. Ook de Galaxy S en Galaxy Ace liepen het gevaar vroegtijdig tot collectorsitem te verworden.

Amper een paar weken later bleek Samsung het geschonden patent al te omzeilen in een nieuwe gallerij applicatie, waarna het verbod in de praktijk definitief van de baan was.

Maar de Raderen van het Recht draaien langzaam, en zo kon het gebeuren dat de uitspraak naar aanleiding van Samsung’s beroep in deze zaak nú pas gedaan werd. En indaard: Samsung schond destijds het bewuste patent, en inbreukmakende toestellen – die er dus niet meer zijn – mogen niet verkocht worden.

Voordat je nu spreekwoorden begint te roepen met woorden als ‘mosterd’ en ‘maaltijd’, is het wel goed te beseffen dat veel rechtszaken en de gevoerde argumentaties baseren op uitspraken in eerdere kwesties. En dus kun je er zeker van zijn dat Apple zal proberen deze papieren overwinning mee te nemen in eventuele toekomstige rechtszaken.

In ieder geval kan déze zaak, over de Galaxy S2 en zijn tijdgenoten, en het bounce back patent, eindelijk gesloten worden.

(via 1, 2)

Galaxy deal tips

Praat mee