Nederlandse politie stapt mogelijk over op de Samsung Galaxy S5

BlackBerry was jarenlang dé telefoon voor iedereen met een behoefte aan veiligheid. Zoals de Nederlandse politie. Maar die toestellen duiken zo langzamerhand op bij Tussen Kunst & Kitsch, en dus wordt het tijd voor vervanging – in de vorm van de Galaxy S5, bijvoorbeeld.

samsung-politie Nederlandse politie stapt mogelijk over op de Samsung Galaxy S5

Dat is tenminste het geval volgens een anoniem bron. Feit is wel, dat de politie werkt aan het invoeren van mobiele werkplekken voor zo’n dertigduizend agenten, per smartphone. En dat het toestel, uitgerust met dé identificatieklassieker, een vingerafdrukscanner, en Samsung’s Knox systeem behoorlijk ideaal zou zijn voor deze rol.

De politie bevestigt noch ontkent het nieuws, en ook Samsung zelf wil weinig kwijt over de eventuele switch naar de S5 als diensttelefoon.

Overigens zou de overstap naar het toestel pas daadwerkelijk plaats gaan vinden in 2015, dus als je een Oom of Tante Agent tegenkomt met het toestel weet je dat deze óf deel uitmaakt van het testtraject – óf er gewoon zelf eentje voor privégebruik meesjouwt.

Dat neemt niet weg dat het voor Samsung een erg aardige PR stunt zou opleveren, mocht het bericht op termijn juist blijken.

(via)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee