Hoe efficiënt is de pixel-structuur van de Galaxy S5?

Zowel de Galaxy S4 als de S5 maken beide gebruik van Samsung’s Super AMOLED beeldschermen, maar het laatste vlaggenschip van Samsung lijkt toch een stuk efficiënter om te kunnen gaan met energie en het weergeven van de juiste kleuren. Bij de Galaxy S4 zijn de rode en blauwe sub-pixels vierkant terwijl de groene meer ovaal zijn. Bij de Galaxy S5 is er het een en ander veranderd op microscopisch niveau. Niet alleen zijn alle sub-pixels nu vierkant, maar ze zijn ook een stuk kleiner geworden.

De rode sub-pixels zijn van 36 micron (1 micron = 0.0001 cm !) naar 27 gegaan. De blauwe zijn nu 27 micron in vergelijking met de 31 op de S4, en de groene zijn van 23 naar 19 micron gegaan. Allemaal leuk en aardig die getallen, maar wat wil dat nou precies zeggen?

De nieuwe pixel structuur op het beeldscherm van de Galaxy S5 heeft er – in combinatie met het gebruik van meer organische materialen – voor gezorgd dat de efficiëntie waarmee het beeldscherm va de S5 omgaat met energie van de batterij is gestegen met bijna 27 procent, ten opzichte van de Galaxy S4. Daarnaast is het beeldscherm van de S5 door deze structuur ook een van de felste van alle mobiele apparaten op de huidige markt. Volgens Chipworks kan het S5 display een helderheid van 698 ‘nits’ bereiken in direct zonlicht. Dit betekent in principe dat je op een mooie zonnige dag zonder enige moeite buiten een artikel kunt lezen op je Galaxy S5.

Hieronder een impressie van het verschil tussen de Galaxy S4 (eerste foto) en Galaxy S5 op microscopisch niveau:

galaxy-s4- Hoe efficiënt is de pixel-structuur van de Galaxy S5?

Galaxy S4 pixel-structuur

galaxy-s5- Hoe efficiënt is de pixel-structuur van de Galaxy S5?

Galaxy S5 pixel-structuur

(dank aan: Sammobile)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee