Galaxy S5 Mini heet mogelijk Galaxy S5 Dx – te zien op Samsung’s website

Vorige week waren wij het die een vermelding van de Galaxy S5 Mini op de website van Samsung Finland ontdekten. Echter, behalve het feit dat deze vermelding te vinden was, werden we er niet veel wijzer van. Nu zou op Samsung’s Engelse site korte tijd het toestel inclusief afbeelding te zien geweest zijn – verrassend genoeg onder de naam Galaxy S5 Dx.

samsung-galaxy-s5-mini-galaxy-s5-dx-engeland Galaxy S5 Mini heet mogelijk Galaxy S5 Dx - te zien op Samsung's website

Het enige ‘bewijs’ voor deze vermelding is een schermafbeelding afkomstig uit de koker van de bekende geruchtenmakelaar @evleaks. Op het getoonde webadres is inmiddels helemaal niks meer te vinden – en dus valt er verder ook niets te controleren.

In ieder geval zien we een toestel dat overeenkomsten vertoont met de Galaxy S5, minus de hartslagmonitor onder de camera aan de van het toestel.

Met name opvallend is de naam: Galaxy S5 Dx – een flinke afwijking van het naamgevingsschema waar Samsung zich sinds de Galaxy S3 Mini braaf aan leek te houden.

Al met al is het ons nog niet helemaal duidelijk of de bovenstaande afbeelding legit is – onder de microscoop zou de tekst ‘S5 Dx.’ ook goed het product van Photoshop kunnen zijn, en bij geen enkel ander toestel op de website van Samsung UK is de naam ervan afgebroken op twee regels.

Wij houden dus nog even een slag om de arm, maar de @evleaks heeft het normaal gesproken wel degelijk bij het juiste eind.

Overigens worden we over de exacte specificaties van de Galaxy S5 Mini danwel Dx niet veel wijzer – maar dat het toestel uitgerust is met een 4,5 inch 720p Super Amoled scherm, en quadcore Snapdragon 400 processor, en een acht megapixel camera is al langer bekend.

Beste Galaxy S5 Mini deals per provider

Praat mee