Eerste foto’s van de Galaxy Tab S 10.5! – Samsung’s AMOLED tablet

Inderdaad, Samsung gaat weer terug naar hun oude vertrouwde OLED (in dit geval AMOLED) beeldschermen voor in ieder geval twee toekomstige tablets, namelijk de Galaxy Tab S 8.4 en 10.5 -inch varianten. In 2011 hebben de Koreanen nog een OLED tablet uitgebracht in de vorm van de Galaxy Tab 7.7, maar sindsdien droegen alle tablets een prima LCD display met zich mee.

tab-s-10.5-front Eerste foto's van de Galaxy Tab S 10.5! - Samsung's AMOLED tablet

tab-s-10.5-back Eerste foto's van de Galaxy Tab S 10.5! - Samsung's AMOLED tablet

 

Nu hebben we dus (eindelijk) ook foto’s van de 10.5 inch variant van de Galaxy Tab S. Het beeldscherm ziet er op de foto’s een beetje dof uit, maar dit zal (als we uit ervaring met AMOLED displays mogen spreken) niet het geval zijn tijdens dagelijks gebruik. De home-button onderaan het toestel ziet er alles behalve speciaal uit, maar de geruchten spreken over een ingebouwde vingerafdruk scanner in de knop waarmee je het toestel kunt locken/unlocken en PayPal betalingen mee kunt verrichten.

Verder lijkt de structuur op de achterkant een beetje op die van de Galaxy S5, met twee mysterieuze rondjes op de achterkant. Volgens de vogeltjes van sammobile zijn de rondjes bedoeld om een speciale book-cover mee vast te maken, wat weer duidt op extra functionaliteit waar we zonder twijfel meer over gaan horen.

En als we dan toch bezig zijn, hieronder een snel opfrissertje wat betreft de specs en de release van de Galaxy Tab S:

  • Display: AMOLED 2560×1600 
  • Processorocta-core Exynos 5420 CPU met vier 1.9GHz Cortex-A15 cores en vier 1.3GHz Cortex-A7 cores
  • Camera’s8-megapixel achterzijde, 2.1-megapixel voorzijde
  • ConnectiviteitWi-Fi a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0 LE, GPS/GLONASS, LTE/4G en een IR module
  • Software: Android KitKat 4.4 en Samsung’s Magazine UX 
  • Release: Geen idee 😉

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee