Android 4.4 KitKat ROM mét TouchWiz voor de Samsung Galaxy S3

Sinds kort weten we dat Android 4.3 het einde van de updaterit is voor de 4G-loze Galaxy S3 (GT-I9300) – dit bevestigde Samsung officieel. Maar natuurlijk is er dan nog de XDA community, die niet bij de pakken neer zit en aan de slag gaat. Het resultaat: een Android 4.4 KitKat ROM mét Samsung’s TouchWiz interface, voor de Galaxy S3.

samsung-galaxy-s3-android-4-4-kitkat-rom-touchwiz Android 4.4 KitKat ROM mét TouchWiz voor de Samsung Galaxy S3

Android 4.4 mét TouchWiz (en een wallpaper van de Galaxy Note 2) op de Galaxy S3

Om precies te zijn gingen een aantal ontwikkelaars aan de slag met de Android 4.4 software voor de Galaxy Note 2, waarvan de uitrol onlangs al van start ging. Na het verwijderen van een hoop overbodig software blijkt deze prima te werken op de Galaxy S3.

Voor het complete ‘Galaxy S3 KitKat’ pakket is het nog even wachten op de officiële update voor de S3 mét 4G, de GT-I9305. Die is waarschijnlijk nog passender voor de 4G-loze toestelversie.

Overigens is het passend om op te merken dat de software voor de Note 2 met wat aanpassingen prima loopt op de Galaxy S3, maar de gedane aanpassingen zijn zodanig dat Samsung zelf een dergelijke update nooit zou kunnen aanbieden. Samsung verkiest, net als andere fabrikanten, een compleet featurepakket boven een nieuwere Android versie.

Wie de stoute schoenen aan wil trekken, én weet wat ‘ie doet, kan terecht op het XDA forum HIER. Daar vind je alle benodigdheden om deze KitKat ROM op je Galaxy S3 te flashen.

(via)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

 1. Spriety zegt

  Batterijzuipende Jellybean op Samsung Galaxy S3 (zonder 4G).
  Mij was een update naar Kitkat officieel beloofd 🙁
  Nu wordt mijn S3 ineens waardeloos…

 2. andre zegt

  hetb is wel lastig voor een fabrikant om toe te geven, dat er zoveel bloatware opstaat, dat een update niet mogelijk zou zijn.
  Het probleem is dus op te lossen, wanneer we zelf mogen uitmaken, welke software we bruikbaar vinden.

 3. Galaxy S3 zegt

  Ik vind het allemaal onzin van samsung ik ben zelf aan de slag gegaan met de 4.4.4 update van de i9305 en ik heb alleen wat kernel aanpassingen gedaan zodat hij boot en het werkte prima inclusief alle bloatware die erop staat.

Praat mee