7-inch variant Galaxy Mega 2 in Korea onder de naam Galaxy W?

Een tijdje terug verschenen er hier en daar geruchten over de SM-T2558 – een 7-inch tablet die verdacht veel weg had van een uit de kluiten gewassen smartphone. Destijds vroegen we ons al af wat Samsung dit keer van plan zou zijn en gelukkig weet sammobile ons nu uit de brand te helpen.

galaxy-w-leak 7-inch variant Galaxy Mega 2 in Korea onder de naam Galaxy W?

Volgens een gelekte Koreaanse brochure die door een anonieme bron naar de nieuwswebsite is gemaild weten we dat het betreffende toestel wel eens de Galaxy W zou kunnen zijn. Volgens het document zou het toestel een 7-inch display moeten bevatten met een resolutie van 720 p, een quad-core 1.2GHz processor, 1.5 GB RAM, 8 GB intern geheugen (uitbreidbaar met een micro-SD kaart), een 8mp en 2mp camera’s en een zogenaamde ‘phablet UX’. Deze laatste bevat onder andere een landscape en split-screen modus.

Verder zien we overigens nog wel een ‘klassieke’ menu-button in plaats van de applicatie knop die Samsung in vrijwel alle nieuwe toestellen implementeert. Kijkend naar de specificaties en afmetingen van het toestel is het niet meer dan logisch om te denken dat we hier inderdaad te maken hebben met een nieuwe variant van de Galaxy Mega 2.

Maar factoren als de de menu-knop en het feit dat de SM-T2558 is gecertificeerd met Android 4.3 maken alles nog een klein beetje verwarrend. Daarom verwachten we dat het ook niet lang zal duren voordat we meer ‘officiële’ informatie krijgen wat de betreft de Galaxy W.

Galaxy deal tips

Praat mee