Het raadsel van de verdwenen widgets: Android 4.4 en TouchWiz

Zelf waren we het probleem nog niet tegengekomen op één van onze toestellen, maar een aantal Galaxy Note 3 en Galaxy S4 gebruikers blijkt na de update naar Android 4.4 KitKat last te hebben van verdwijnende widgets. Sommige widgets verdwijnen iedere keer na een update via de Play Store van het thuisscherm, waarna je ze handmatig terug moet plaatsen. Natuurlijk is dit geen halszaak, maar irritant is het wel. En het probleem lijkt te zitten in Samsung’s eigen TouchWiz launcher.

widgets-verdwijnen-update-android-4-4-kitkat-samsung-galaxy-note-3-galaxy-s4 Het raadsel van de verdwenen widgets: Android 4.4 en TouchWiz

Dat is tenminste wat ontwikkelaar LevelUp Studio na onderzoek concludeert. LevelUp Studio, bekend van onder andere Beautiful Widgets, schrok zich een hoedje na meldingen dat hun widgets keer op keer verdwijnen na een nieuwe update. Echter, dit gebeurt alleen op Samsung toestellen met de TouchWiz interface én launcher. Wie zelf een andere launcher installeert en gebruikt – ook op een Galaxy smartphone of tablet – heeft er geen last van.

 

Zelf is het ons nog niet gelukt het probleem na te bootsen: op zowel de Galaxy Note 3 als S4 bleven de widgets na een update gewoon staan op het startscherm. Maar mocht jij dus af en toe een widget kwijt zijn, dan weet je nu waar het aan zou kunnen liggen. En dat je niet de enige bent. De bal ligt in ieder geval bij Samsung om ervoor te zorgen dat het probleem bij een volgende update verholpen wordt.

(dank, Henk!)

 

Beste Galaxy S4 deals per provider

Reacties

 1. marvin zegt

  mijn alarm staat nog wel aan maar staat niet meer als wigets in mijn scherm, ik kan hem niet meer uitzetten of veranderen.
  Ik kan er wel een opnieuw opzetten maar dan staan er 2 alarmen aan.
  en toestel kan niet meer op stil.

  Slechte update

 2. Reggie zegt

  Mijn weatherwidget verdwijnt ook steeds na gebruik bepaalde apps
  Erg vervelend
  Al overal navraag gedaan maar nergens goed geholpen
  Zou bij samsung liggen….nieuwe update maar zij zeggen dat dat voor de a7 in Nederland nog wel even kan duren
  Erg vervelend

Praat mee