Waarom is het beeldscherm van de Samsung Galaxy S5 zo goed?

De Samsung Galaxy S5 is uitgerust met het beste scherm dat op dit moment op een smartphone te vinden is, zo bleek een paar dagen geleden uit de testresultaten van de schermexperts van DisplayMate. Of te laten zien dat deze resultaten niet zomaar uit de lucht komen vallen, publiceerde Samsung’s Display tak een toelichting.

samsung-galaxy-s5-energie-efficiency-287x300 Waarom is het beeldscherm van de Samsung Galaxy S5 zo goed?samsung-galaxy-s5-diamond-pixel-amoled-287x300 Waarom is het beeldscherm van de Samsung Galaxy S5 zo goed?samsung-galaxy-s5-zonlicht-reflectie-287x300 Waarom is het beeldscherm van de Samsung Galaxy S5 zo goed?

Verschillende eigenschappen van het Amoled scherm van de Galaxy S5 (klik voor groter)

In een aantal infographics – voertaal: Koreaans, helaas – zien we de belangrijkste eigenschappen van het Super Amoled scherm van de Galaxy S5 nog eens opgesomd.

Zo valt op te maken dat de schermtechnologie die Samsung in het toestel gebruikt maarliefst 27% zuiniger is in vergelijking met andere 1080p LCD schermen. Het 1080p full HD Amoled scherm – goed voor een pixeldichtheid van 432 pixels per inch – maakt gebruikt van dezelfde diamond subpixel layout die we al kennen van de Galaxy S4 en de Note 3.

Verder kan het scherm een lichtsterkte van 475 nits produceren, waarbij er in direct fel zonlicht zelfs 698 nits geproduceerd werd. Het scherm reflecteerd maar 4,5 procent van het licht dat erop valt – één van de laagste waarden ooit gemeten op een smartphone. De helderheid in combinatie met de lage reflectie zorgen voor een scherm dat ook in direct zonlicht prima bruikbaar is.

Al met al bevestigt Samsung Display in ieder geval apetrots te zijn op het scherm van de Galaxy S5, en de bevindingen van DisplayMate. En niet onterecht, natuurlijk.

(via)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee