Vroege prijsverlaging Galaxy S5 in India

Het lijkt erop dat Samsung preventieve maatregelen moet nemen om er zeker van te zijn dat de verkoop van de Galaxy S5 niet in gevaar wordt gebracht door concurrerende smartphone fabrikanten. Vandaag liet HTC namelijk weten dat haar nieuwe vlaggenschip – de HTC One M8 – voor een verlaagde prijs over de toonbank mag in heel India. De HTC One kost daar nu los (omgerekend) zo’n $825,- en dit is in vergelijking met de $860,- die Samsung voor haar vlaggenschip vraagt natuurlijk net wat aantrekkelijker.

Als reactie hierop hebben de Koreanen besloten om de prijs van de Galaxy S5 nu al met een bijna $100,- te verlagen tot (omgerekend) ongeveer $780,-. Momenteel is de populaire Indiase site Flipkart de enige die het toestel voor de prijs aanbied. Vooralsnog geldt de korting alleen voor de witte variant van de S5, maar waarschijnlijk is ook de zwarte versie binnenkort aan de beurt aangezien deze veelal populairder is onder de consument.

s5-india-price-cut-1 Vroege prijsverlaging Galaxy S5 in India

De top toestellen van Samsung hebben altijd wel een prijsverlaging gehad, maar nog nooit zo kort na de lancering van het betreffende toestel. Samsung’s actie kan nu ook tot een kettingreactie leiden in India en vooral HTC zal hier goed voor uit moeten kijken. De Taiwanezen hebben namelijk al moeite met de verkoop van hun laatste vlaggenschip in India vanwege de relatief hoge prijs en vrijwel geen marketing in het land.

Natuurlijk komt het ook even goed uit voor mensen die van plan waren om een Galaxy S5 aan te schaffen, hoewel de vroege vogels zich wellicht een beetje bedrogen voelen. Iedereen die het toestel meteen heeft besteld krijgt nu namelijk te horen dat deze een week later bijna $100,- goedkoper is.

Natuurlijk is de grote vraag nu of Nederland ook een vervroegde prijsverlaging krijgt of dat dit een eenmalige actie is om twijfelaars in India over de streep te trekken.

(via)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee