Vooruit, nog één stukje over het scherm van de Samsung Galaxy S5

De Samsung Galaxy S5 maakt nogal wat reacties los, maar één ding staat als een paal boven water: het 5,1 inch 1080p Super Amoled scherm is het pronkstuk van het toestel. Dat zie je, maar ook onafhankelijke metingen bevestigen het. Nadat Samsung eerder al een aantal simpele infographics in elkaar knutselde om uit te leggen waarom, doen ze dit nog een keertje over – met wat meer achtergrondinformatie.

samsung-galaxy-s5-scherm-licht-kleur-weergave Vooruit, nog één stukje over het scherm van de Samsung Galaxy S5

De crux van het verhaal, en dé reden waarom het scherm van de Galaxy S5 zoveel indruk maakt, heeft te maken met de manier waarop het toestel de weergave weet aan te passen aan de omstandigheden. Natuurlijk is de combinatie van een 1080p full HD resolutie met de contrastrijke eigenschappen van het Super Amoled scherm – zwart is écht zwart, want geeft in tegenstelling tot een LCD scherm echt geen licht – al erg mooi. Dit zagen we eerder op de Galaxy S4 en de Galaxy Note 3.

Maar pas echt leuk wordt het als de Galaxy S5 in direct zonlicht de helderheid van het scherm flink opschroeft, evenals het contrast van het beeld dat op dat moment wordt weergegeven. Dit resulteert in een de beste weergave in fel zonlicht die je op dit moment kunt vinden op een smartphone. Hieronder zie je in ieder geval het resultaat hiervan.

Visibility-and-Adapt-Display-Demo Vooruit, nog één stukje over het scherm van de Samsung Galaxy S5

Rechts de Galaxy S5

Een ander trucje dat de Galaxy S5 uithaalt, is het aanpassen van de kleurweergave, zodat het scherm er ook onder afwijkende lichtomstandigheden goed uit blijft zien. Als je bijvoorbeeld in een ruimte bent met blauw licht, passen je ogen zich hieraan aan – maar je smartphone normaal gesproken niet. De Galaxy S5 doet dit wel, waardoor de weergave ook in niet zo natuurlijk licht er toch natuurlijk uit blijft zijn.

Visibility-and-Adapt-Display-Demo-2 Vooruit, nog één stukje over het scherm van de Samsung Galaxy S5

De Galaxy S5 past de kleurweergave aan aan het omgevingslicht

Als je nog meer achtergrond informatie wilt over bijvoorbeeld de erg goede kleurweergave van de Galaxy S5 kun je een kijkje nemen op Samsung’s eigen blog HIER. Wij houden het er maar op dat het scherm gewoon erg mooi is, én onder alle omstandigheden goed leesbaar. Meer over onze bevindingen binnenkort in onze uitgebreide review van de Galaxy S5.

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

Praat mee