Samsung Gear Fit werkt niet alleen met Galaxy smartphones

Samsung’s geheime wapen voor 2014 zou wel eens de Gear Fit fitness armband kunnen zijn. Het apparaatje won al een prestigieuze GSMA Award, voor Best Mobile Device van het Mobile World Congress dat afgelopen februari in Barcelona plaatsvond. En nu blijkt de Gear Fit zonder morren ook nog eens met niet-Galaxy smartphones te werken.

samsung-gear-fit-htc-one-nexus-android-smartphones Samsung Gear Fit werkt niet alleen met Galaxy smartphones

We zouden het je vergeven als je er klakkeloos vanuit zou gaan dat Samsung’s wearables – of om precies te zijn de Gear Fit – alleen zou werken in combinatie met een Galaxy smartphone als de Galaxy S5, of een ander model natuurlijk. Echter, hij doet het net zo goed met een ander toestel, zoals HTC’s One, maar ook bijvoorbeeld de Nexus 5 werpt geen hindernissen op.

Het enige dat je moet doen om deze verrassende samenwerking op poten te zetten, is de Gear Fit Manager app op het andere toestel installeren. En als je de fitness features ook wilt gebruiken, moet de Fitness with Gear app ook worden geïnstalleerd. Voor wie een beetje handig is met zijn of haar smartphone, én de weg weet op het XDA forum, is dit alles geen probleem.

Natuurlijk kun je níet verwachten dat alles probleemloos werkt. Specifieke functies die gekoppeld zijn aan Samsung’s eigen software zullen het natuurlijk niet doen – maar een hele hoop meer generieke features werken ook als je de Gear Fit dus aan een non-Galaxy koppelt. Check de onderstaande video voor een heldere uitleg:

(via 1, 2, 3)

Galaxy deal tips

Reacties

  1. Joëlle zegt

    Hoi,

    Ik zit met een heftig probleem. Mijn gear fit heeft een wachtwoord en is uitgeweest terwijl ik buiten het bereik van bluetooth was, in die tijd heb ik een software-update gekregen op mijn galaxy s5. Het probleem is dus dat ik mijn gear fit niet meer kan gebruiken…

    Hij verbindt niet meer via Bluetooth waarschijnlijk omdat de bluetooth uit staat op mijn gear fit. Nu heeft de fear fit een wachtwoord ingesteld, die ik niet meer weet want ik heb het 1x ingesteld maar nooit meer hoeven gebruiken.

    Hebben jullie een oplossing? Resetten werkt niet omdat ik niet in het apparaat kan komen. Heb ook iets gevonden over rebooten maar dat heeft ook geen zin, het horloge blijft vragen om het wachtwoord…

Praat mee