Samsung komt met Android Wear smartwatch, heet mogelijk Galaxy S Fitness

Tijdens hetzelfde gesprek waarin Samsung topman Yoon Han-kil aangaf dat de Galaxy Note 4 mogelijk een geheel nieuwe vormfactor krijgt, blijkt ook dat het Zuid-Koreaanse bedrijf van plan is een smartwatch te lanceren met het Android Wear besturingssysteem. Een Amerikaanse merknaamregistratie die onlangs gepubliceerd werd sluit hier netjes bij aan: Galaxy S Fitness.

android-wear-samsung-galaxy-s-fitness-smartwatch Samsung komt met Android Wear smartwatch, heet mogelijk Galaxy S Fitness

Samsung is natuurlijk al enige tijd bezig met haar eigen wearables lijn onder de naam Gear. En hoewel oorspronkelijk van het Android besturingssysteem was voorzien, schakelde Samsung vanaf de Gear 2 en Gear 2 Neo over naar het eigen Tizen systeem. Toch lanceerde Google onlangs nog Android Wear – een specifiek op wearables gerichte versie van het Android besturingssysteem, en lijkt nu eindelijk op stoom te komen in de race om de verovering van deze markt.

En Samsung? Die lijkt, ondanks de eigen Gear-lijn wel een steentje te willen bijdragen aan het opbouwen van het Android Wear ecosysteem – tenminste, dat valt op te maken uit uitspraken van Yoon Han-kil in zijn interview met Reuters. De bijdrage zal dit jaar nog op de markt komen in de vorm van – nóg – een smartwatch.

In principe weten we verder natuurlijkt niet meer over dit slimme, toch weer op Android gebaseerde horloge, ware het niet dat nog geen twee weken geleden een merknaamregistratie opdook in de database van de United States Patent and Trademark Office: Galaxy S Fitness. De naam Galaxy duidt op het Android besturingssysteem, terwijl Fitness inmiddels synoniem is met een wearable.

Toch zullen we nog even moeten wachten voor we weten of dit allemaal klopt. Het jaar is nog lang, en er kan nog vanalles gebeuren. Maar duidelijk is dat Samsung’s verstevigde banden met Google zich ook zullen doen gelden op de markt voor wearables.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee