‘Samsung Galaxy Note 4 krijgt nieuwe vormfactor’

Hoewel het nog maanden gaat duren voor we echt iets te weten gaan komen over de Samsung Galaxy Note 4, die pas na de zomer verwacht wordt, laat een hooggeplaatste Samsung medewerker vallen dat het toestel een ‘nieuwe vormfactor’ zal krijgen.

samsung-galaxy-note-4-vormfactor-gebogen-scherm 'Samsung Galaxy Note 4 krijgt nieuwe vormfactor'

Een prototype van Samsung, dat mogelijk het scherm toont dat we in de Galaxy Note 4 zullen aantreffen

Meneer Yoon Han-kil is de senior vice-president van Samsung’s product strategy team, en hij wist een aantal nieuwe, en minder nieuwe dingen te melden in een interview met Reuters. Zo bevestigde hij recent nieuws dat de Galaxy S5 tot nu toe beter verkoopt dan de Galaxy S4, en dat we – in tegenstelling tot eerdere berichten – dit jaar nog Samsung’s eerste, echte Tizen smartphone in de schappen zullen aantreffen. Dit laatste moet al in het tweede kwartaal gaan gebeuren.

Maar het interessantste punt dat meneer Yoon met de wereld deelde, is dat de nieuwe Note – voor het gemak gaan we er dan vanuit dat hij het over de Galaxy Note 4 heeft – een geheel nieuwe vormfactor zal krijgen.

Op zich zegt dit niet zo heel veel, ware het niet dat begin februari al te lezen viel dat niet de Galaxy S5, maar de Galaxy Note 4 het meest interessante toestel van Samsung zal zijn dit jaar. De Russische insider Eldar Murtazin liet dit toen al doorschemeren. Mogelijk gaat het hier om het eerste toestel met een compleet nieuw type beeldscherm – eentje die om de hoeken heen vouwt, zoals we eind vorig jaar al zagen in een patentaanvraag van Samsung.

samsung-flexibel-scherm-patent-5 'Samsung Galaxy Note 4 krijgt nieuwe vormfactor'

Afbeeldingen uit een patentaanvraag van Samsung, wederom met het om de randen gebogen scherm

Mocht dit het geval zijn, dan lijkt Yoon’s uitspraak inderdaad erg logisch. Een dergelijk beeldscherm qualificeert inderdaad voor de titel ‘nieuwe vormfactor’. En de Note serie is traditioneel een smartphone serie waar Samsung net iets meer mee durft te experimenteren, dan met haar belangrijkste – want bestverkopende – Galaxy S lijn.

Natuurlijk is hiermee niet gezegd dat dit inderdaad allemaal het geval zal zijn. Hopelijk komen we de komende tijd stukje bij beetje meer te weten over de Galaxy Note 4, die in ieder geval verwacht wordt met het QHD beeldscherm – resolutie van 2560 bij 1440 pixels – waar de Galaxy S5 uiteindelijk níet mee uitgerust bleek. En dat ook de Note 4 stof- en waterdicht zal worden ligt sinds de S5 ook wel voor de hand. Verdere details… laten nog op zich wachten.

(via)

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Reacties

  1. Timmy zegt

    Gebogen scherm al goed dat ze een patent aangevraagd hebben voor hun werk bij het ontwikkelen van gebogen schermen. Samsung krijgt het moelijk om deze in massa productie te nemen maar als we nieuws krijgen als dit bij de note 4 hoort dan word duidelijk gemaakt dat de productie met de tijden zal beteren. Zoals de Gear ,2,2 neo fit,

    LG lijkt alvast instaat om massa productie aan te kunnen zoals de LG G FLEX TITANIUM.
    Bij Samsung blijft het met de round honderdduizenden exemplaren per maand beperkt tot het thuisland Zuid-Korea, importeren is een mogelijkheid!

    Mvg

Praat mee