‘Samsung Galaxy Note 4 krijgt QHD beeldscherm’

Kijk, en zo worden de roddel pijlen op de Samsung Galaxy Note 4 gericht – over de Galaxy S5 weten we tenslotte alles al. En waar het langverwachte QHD beeldscherm – resolutie: 2560 bij 1440 pixels – bij deze laatste uitbleef, kunnen we nu lezen dat de Galaxy Note 4 wél over dit nieuwe type scherm zal beschikken.

samsung-galaxy-note-3-scherm-helderheid-zonlicht 'Samsung Galaxy Note 4 krijgt QHD beeldscherm'

Nog niet lang geleden werd al geopperd dat de Galaxy Note 4, net als de Galaxy S5, bestand zal zijn tegen water en stof. Dit was meer logische conclusie dan een stukje levensecht nieuws, en hetzelfde geldt ook een beetje voor het gerucht van vandaag.

Niemand hoeft eraan te twijfelen dat Samsung inmiddels Amoled schermen met de ultrahoge QHD resolutie kan produceren. Echter, de productiecapaciteit is nog niet voldoende om een toestel als de Galaxy S5 met zo’n scherm uit te rusten. De Galaxy Note 4 is een ander verhaal. Dit toestel komt pas over pakweg een maand of vijf op de markt, en hoewel er ongetwijfeld veel van verkocht zullen worden, hoeft Samsung er niet direct tientallen miljoenen van te fabriceren.

Met andere woorden: de limitaties die ervoor zorgden dat de Galaxy S5 géén QHD scherm kreeg, gelden vermoedelijk niet voor de Galaxy Note 4.

Desondanks is nog een beetje vroeg om definitieve conclusies te trekken over de specificaties van de Note 4. Het toestel wordt pas na de zomer verwacht, met een onthulling aan de vooravond van de IFA beurs, begin september.

(via)

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Praat mee