Kleine stabiliteitsupdate beschikbaar voor de unbranded Samsung Galaxy S4

De Samsung Galaxy S4 kregen een tijdje geleden al de grote update naar Android 4.4 KitKat. Dit verliep niet bij iedereen zonder slag of stoot, en dus volgt er nu een kleine update ‘voor verbeterde stabiliteit’.

samsung-galaxy-s4-update-xxufnc4 Kleine stabiliteitsupdate beschikbaar voor de unbranded Samsung Galaxy S4

De update van vandaag – firmwareversie XXUFNC4 – is met 19 MB niet bepaald groot, en bevat met name bugfixes die ontstane problemen na de vorige update aanpakken.De update is beschikbaar voor de unbranded Galaxy S4, en te installeren via het toestel zelf, of via Samsung’s Kies programma op de PC.

Wat merk jij na de update vandaag? Welke problemen zijn er verholpen? Of juist niet? Deel hieronder je ervaringen!

Beste Galaxy S4 deals per provider

Reacties

 1. Nicole Baas zegt

  Heb gisteravond op advies van Samsung mijn telefoon gereset. Heb toen inderdaad ook de nieuwe update binnen gekregen. Kan tot nog toe niet veel vinden dat het beter is geworden….

  Ik kan nog altijd mijn fotogalerij niet inkomen, dan gaat het toestel uit en start ook uit zichzelf weer op. Batterij lijkt erop dat hij nu ietsje langer mee gaat. Facebook laat nog steeds geen nieuwe meldingen zien. Telefoon wordt nog steeds heet als ik hem gebruik, zelfs met opladen nu erg heet.
  Het enige wat ik nu niet meer zie is dat mijn internetverbinding onstabiel is…. Maar wat niet is kan nog komen! Ik zit er toch stevig aan te denken dat ik mijn toestel ter reparatie ga aanbieden bij Samsung, want vind t echt belachelijk dat ze er niet meer aan doen om de toestellen weer werkend te maken! Het enige probleem waar ik dan weer mee zit, is dat mijn simkaart nergens meer in oude telefoons past, omdat de kaart kleiner is gemaakt… Zou leuk zijn als ze je dan ook een vervangend toestel aanbieden!

  • Nicole Baas zegt

   Nog altijd dezelfde problemen…..
   Morgen maar weer eens contact opnemen met Samsung hierover, wat een waardeloos gedoe!

   • martijn zegt

    Beste Nicole,

    Je hebt waarschijnlijk een nieuwe batterij nodig. Kijk maar eens of deze bol staat.
    Ik had min of meer dezelfde problemen na de vorige grote update. Telefoon viel om de haverklap uit en kreeg hem alleen nog maar aan de praat met de oplader erin. Nieuwe batterij van mijn provider gehad en alles werkt weer prima.
    Ik heb het overigens over een Galaxy S4

 2. PretPet zegt

  Een reset gedaan, laatste update erover heen gegooid, maar ik zie geen verbetering. mijn grootste ergenis is een onstabiel WIFi netwerk en de batterij die ik na een uur of 9 a 10 al echt op de oplader moet gooien. Ik heb de meeste dingen al uitgezet om e batterij te sparen, voor de update haalde ik hem om 07:00 van de oplader en ging er pas weer aan als ik om een uurtje of 0:00 naar bed ging en dan had hij nog zo’n 30% over

 3. Henry Ruis zegt

  Na update nog steeds;
  – Na telefoongesprek aan oor gaat scherm niet meer aan om op te hangen, moet eerst de homeknop indrukken…
  – Snelle update doormiddel van hand even boven je toestel te houden werkt ook niet meer.
  – Onstabiele wifi verbinding.

 4. Wim van Spil zegt

  Na de kleine update nog steeds de batterij snel leeg e ook na het indrukken van de home toets blijft het scherm geruime tijd zwart. Ook na meermaals indrukken. Blijft dus waardeloos al dat geupdate.

 5. ria zegt

  Ik begin zo langzaam aan pissed off aan het worden,sorry voor mijn taal gebruik maar dan heb je een fijn snel toestel maar ook na deze zogenaamde stabiliteit update nog steeds problemen!
  toestel erg langzaam geworden, loopt vast, steeds opnieuw wifi instellen en wat batterij betreft…… hooguit 5 a 6 uur en dan heb ik hem niet eens gebruikt!
  Hoop maar dat er snel iets aan gedaan word!

 6. Paul zegt

  Wat is een unbranded Galaxy
  Toestel zegt zelf dat laatste softw updates geinstalleerd zijn maar de firmware is nog XXUFNB9.
  Nadat ik een factory reset heb gedaan paar dagen geleden zijn de meeste problemen verholpen.
  Wat is gebleven is verslechterde en instabiel wifi obtvangst. Nauwelijks 1 antennepuntje waar ik normaal minstens 3 streepjes heb. Echt heel k.

 7. Hans zegt

  Na update xxufnc4 nog steeds batterij mega snel leeg.
  Aantal apps gewoon verdwenen, app waarbij eerder inloggegevens onthouden werden moet nu steeds alles ingevuld worden, mail synchroniseert niet meer heeft aan dat dit uitgeschakeld id maar inschakelmogelijkheid vind ik niet
  Gewoon puinhoop ( uit zet en weer opstarten helpt geen moer). Teveel bemoeienis door Samsung hoe MIJN toestel “ingericht” moet zijn.

 8. edward zegt

  Ook bij mij heeft de firmwareversie update XXUFNC4 niet geholpen. Ik heb nog steeds dat tel erg warm wordt. De telefoon is met uurtje of 6 leeg. Dit was met android 4.3 makelijk 17 uur. Ik heb alleen mail, whatsapp en facebook app erop staan, de rest verwijderd. Telefoon schakelt nog steeds vanzelf uit.
  Ik denk erover fabrieksherstel te doen maar lees dat veel personen hier ook geen baat bij hebben….

 9. Nss zegt

  Ik had voor de update geen enkel probleem en was een happy s4 gebruiker. Sinds de update heb ik geen mobiele data meer. Restarten, resets,… Niets helpt… Iemand een idee wat ik kan doen?

 10. Danielle zegt

  Ook ik had voor de update van 11 april niets geen prpblemen, nu is mijn toestel waardeloos.
  – wordt warm
  – batterij zie je leeglopen (terwijl je niet gebruikt)
  – gaat vanzelf uit
  – scherm blijft zwart, pas na enige tijd weer beeld
  – soms niet kunnen typen
  – facebook opend niet meer
  – wifi onstabiel
  – zet je je toestel handmatig uit dmv uitschakelen blijft er een blauw lampje branden
  – etc etc etc

  Ik ben al nooit gek op dat updaten, maar het schijnt dat het nodig is….

  Ik zeg ‘ en bedankt’, Samsung.

  Hoop dat iemand een oplossing weet

 11. Danielle zegt

  Ik heb de tip gekregen om mijn telefoon opnieuw te updaten via de computer (verbinden met us kabel) via de website ‘Samsung Kies’.
  Er wordt aangegeven dat als het downloaden ff onderbroken wordt door bv het ontvangen van een whats app bericht dat dit kan gebeuren.

  Ik ga het proberen…

 12. Gerrit zegt

  Zit in deze update ook een oplossing voor het fout wegschrijven op sd-kaart. Foto’s worden goed genomen maar steeds met een fout opgeslagen, dit is nu de 3e kaart al!

 13. Chantal zegt

  Hoi allemaal,

  Sinds gisteren heb ik de Samsung Galaxy S4. Waarschijnlijk net als iedereen zou doen, wil je alles weten over de telefoon en bekijk je alles.
  Nu heb ik meteen gemerkt dat de batterij wel erg snel gaat, te bedenken dat mijn nummer nog niet is overgezet en ik dus niet veel kan (Whatsapp, Facebook etc heb ik dus nog niet). Puur en alleen het toestel ontdekken. Alleen vannacht is er niets van de batterij af gegaan. Maak me zorgen over het feit dat ik straks wel apps gebruik.

  Een groter probleem vind ik mijn wifi. Verbinden lukt wel, internetten ook. Echter zodra ik de telefoon vervolgens (met wifi nog aan) vergrendel en vervolgens een tijdje later wil ontgrendelen, loopt de boel vast. Telefoon start uiteindelijk zelf opnieuw op met soms een goed eind en soms nog een keer opnieuw opstarten. Wifi heb ik dus uitstaan, maar ik denk niet dat dit de bedoeling is wanneer ik mijn telefoon echt kan gebruiken.

  Nieuwe updates zijn er niet, heb de telefoon sinds gisteren dus resetten etc lijkt me ook niet nodig.

  Iemand ervaring hiermee?

 14. Agnes zegt

  Sinds de update steeds gedo*** met de Wifi-verbinding. Ook regelmatig meldingen dat er een fout is met het opslaan van een foto en de accu is geen peil meer op te trekken. Ik WAS heel blij met mn Samsung, maar deze update heeft geen goed gedaan.
  Wordt er nog iets aan gedaan??? Vooral dat Wifi stoort me heel erg!!

 15. Alex Bosch zegt

  Mijn toestel was voorzien van de laatste firmwareversie toen hij er in de USA opeens deels de brui aan gaf. Ik kon WIFI niet meer activeren (op groen zetten). Het icoontje komt heel kort op groen, maar that’s it. Het internet afgestruind en enkel wat tips gevonden als: trek de batterij er uit als hij aan staat (een paar keer). Helaas. Ook een tip om via *#nogwat* een menu met Wifi signaalsterkte te zoeken leverde geen mogelijkheid op om het weer te activeren. Werd een dure telecom factuur moet ik bekennen.

  Ik heb hem op garantie teruggestuurd naar de verkopende winkel op 30 mei, maar ben hem nu een maand kwijt en nog steeds geen zicht op de datum wanneer ik hem terug mag zien. Loop nu te klooien met een oude S1 (pffff: nooit meer Samsung!). Iemand enig idee hoe lang zo’n reparatie op zich kan laten wachten?

  Groet

  Alex

 16. Alex Bosch zegt

  … Oh, voor de zekerheid meld ik toch ook nog even aanvullend op mijn vorige bericht, dat ik van een Amerikaanse Samsung medewerker de tip kreeg om een volledige back-up te maken, dan een factory reset uit te voeren en de back-up weer terug te zetten.

  Nou, na de reset merkte ik al dat WIFI nog steeds niet te activeren was, dus heb ik het restoren van de oude informatie maar nagelaten…

  Wat was ik gelukkig met het allerbeste toestel ooit: de Nokia 6310i. Eén keer opladen en drie weken bellen (en ‘snaken’)… 🙂

  Alex

  Alex

 17. sabrina zegt

  Ik heb sinds 2 week wifi probleem. Dan ben je lekker op internet bezig en zo ineens of naar uur of half uur laad ie niets meer terwijl wifi uitstekend is.
  Ook heb ik al tijd dat beeld wegblijft paar keer ontgrendelingsknop drukken en kan weer kijken.
  Iemand oplossing baal hier van wil niet over gewone bundel komen kost me te veel en heb wifi echt nodig.

 18. Jolanda zegt

  Ik sinds wen paar dagen een Wifi probleem. Moet elke keer het wachtwoord invoeren en hij gooit hem er ook elke keer af.
  Toestel is soms ook heel traag, scherm reageerd niet en loopt soms vast. Echt heel irritant.
  Weet iemand wat hier aan te doen is?

 19. zegt

  Ik heb sinds kort de samsung s4 en wat mij meteen al opviel is dat er steeds een probleem word aangegeven met de wifi door de melding uw internetverbinding is onstabiel terwijl ik daar met twee laptops (ok op wifi) totaal geen last van heb. Tijdens deze melding is er geen verbinding meer, zeer irritant dus. Vreemd genoeg heb ik (nog) geen batterij problemen en ik vind zelfs dat de batterij erg lang meegaat vergeleken met mijn vorige s2. Nu ben ik natuurlijk bang om de update te doen want stel dat ik dan nog meer problemen krijg dan ik nu heb? gezien de reacties begin ik daar maar niet aan. HEt ergste vind ik dat Samsung niet met een goede oplossing komt. Ze zijn verplicht tegeonver hun klanten met een update te komen die het toestel laat werken zonder bugs! laat ze maar een app maken die alles naar standaard fabrieksinstellingen zet en gelijk alle problemen verhelpt of zo of door middel van een nieuwe update die wel de problemen oplost. Ze zijn echt niet goed bezig daar want na deze s4 voor mij geen samsung meer!

 20. louisa zegt

  Ook wifi problemen sinds aanschaf een maand geleden. Voor mij ook geen Samsung meer na deze ervaring. Heb gezocht op het net maar nergens een oplossing die lijkt te werken. Toch maar terug naar de winkel

Praat mee