Galaxy S5 ‘region lock’ nog erger dan bij de Note 3?

De Galaxy Note 3 was het eerste toestel van Samsung waarin de beruchte region lock zat ingebouwd. De region lock houdt in dat een Galaxy Note 3 toestel eerst moet worden gebruikt met een lokale SIM in de regio waarin deze oorspronkelijk wordt verkocht, voordat je deze kunt gebruiken op netwerken in andere landen/regio’s. Dit is zo gedaan om zogenaamde ‘grijze imports’ (gesjoemel met het importeren van toestellen vanuit Azie in Europa) tegen te gaan die de smartphone markt al een aantal jaren teisteren. Dit tot grote onvrede van velen die hun Note 3 zelf hebben besteld vanuit Korea (of de VS) of hebben gekocht in een ander land.

gs5-region-lock Galaxy S5 'region lock' nog erger dan bij de Note 3?

En iedereen die dacht (waaronder wij zelf) dat Samsung wel zou luisteren naar haar klanten om het hele region lock gedoe weg te halen heeft het nu ook helaas mis. In plaats van het hele probleem op te lossen hebben de Koreanen er heel subtiel nog een schepje bovenop gedaan. Waar je met de Note 3 simpelweg alleen het toestel 5 minuten aan hoeft te zetten met een SIM kaart van de originele regio dien je met de Galaxy S5 ook daadwerkelijk minstens 5 minuten te bellen met een regionale SIM kaart voordat de lock wordt verwijderd. Je moet nu dus bijvoorbeeld eerst 5 minuten bellen met een Europese SIM voordat een Europese Galaxy S5 ook in Amerika of Azie werkt.

Tja, deze maatregel zou het moeilijker moeten maken voor iedereen die van plan is om ‘te sjoemelen’ met het importeren van S5 toestellen om deze weer door te verkopen in andere landen, maar tegelijkertijd wordt de eerlijke consument ook getroffen. Samsung support zou je nog steeds moeten kunnen helpen met het gratis verwijderen van je region lock (mits je kan aantonen dat je het toestel legitiem hebt gekocht in een ander land) en anders weten de knappe koppen van XDA er vast heel snel een oplossing voor te verzinnen, maar voor nu is het waarschijnlijk beter om geen S5 aan te schaffen vanuit een ander land of een andere regio.

Hieronder nog even de officiële waarschuwing op de verpakking van een Europese S5:

“European Model: This product should be activated with a SIM card issued from a mobile operator within Europe. (as defined EU/EEA, Switzerland and the following Non-EEA countries Albania, Andorra, Bosnia and Herzegovina, Former Yugoslav Republic of Macedonia (F.Y.R.O.M), Monaco, Montenegro, San Marino, Serbia and Vatican City.) To use SIM cards from other regions, a cumulative call over five minutes must first be made with the SIM card from European operators”

(dank aan: Androidcentral)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee