Flinke update voor Samsung’s ChatOn dienst

Er zijn legio chatdiensten is smartphoneland, en Samsung zou Samsung niet zijn als ze een eigen vinger in de pap zouden hebben met hun ChatOn applicatie die standaard op iedere Galaxy geleverd wordt. ChatOn heeft nu een flinke update gekregen met een aantal leuke nieuwe features.

samsung-chaton-3-5-update Flinke update voor Samsung's ChatOn dienst

In ChatOn versie 3.5 is het nu mogelijk om bestanden tot 1 GB te delen – met de aparte beperking van vijf van zulke bestanden per dag. Dit lijkt wat overdadig, maar wie op zijn of haar Galaxy Note 3 – of binnenkort Galaxy S5, natuurlijk – regelmatig 4K video’s schiet weet dat dergelijke bestanden regelmatig voorbij komen.

Wie wel eens spijt heeft gehad van een verstuurd bericht, kan deze nu ook terughalen – vóór of nadat de ontvanger ‘m al gelezen heeft. Daarnaast kan een groepsgesprek nu gevoerd worden met groepen tot maarliefst 1001 deelnemers. Handig, voor wie de oude beperking van 200 gesprekspartners wat weinig was. Door de integratie met lokatiedienst Glympse kan informatie over waar je je nu bevindt direct in ChatOn worden gedeeld.

Inmiddels ondersteund ChatOn uitgebreide vertaalfuncties voor 14 verschillende talen, waaronder nu ook Arabisch, Turks, Hindi en Farsi, en is de app zelf beschikbaar in nog veel meer talen.

Samsung heeft dus flink de schouders gezet onder de doorontwikkeling van haar ChatOn app en dienst. Desalniettemin blijft het gebruik ervan in Nederland natuurlijk ver achter bij populaire diensten als Whatsapp. Toch zijn er wereldwijd flink veel gebruikers, die zich met name in landen bevinden waarvan de taal door ChatOn wel, maar door andere diensten niet ondersteund wordt.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee