Dual-sim Galaxy S5 te koop in China

Samsung heeft een paar dagen geleden stilletjes een dual-sim versie van de gloednieuwe Galaxy S5 onthuld voor de Chinese markt. Het toestel zal (omgerekend) voor zo’n $850,- (of €620,-) over te toonbank gaan en zal samen met de originele versie van de S5 op 11 April in de Chinese winkels liggen.

De dual-sim versie van de Galaxy S5 komt onder modelnummer G9009D op de markt en is, afgezien van de twee sim-kaart sloten en de afwezigheid van LTE/4G, vrijwel identiek aan de originele Galaxy S5. Zo hebben we onder de motorkap niks minder dan een 2,5 GHz quad-core Snapdragon 801 processor, 5.1 inch ful HD (1920 x 1080 pixels) display, 2 GB RAM, 16 megapixel camera, 16 GB intern geheugen en een 2800 mAh accu.

SM-G9009ZKYCTC-229557-1 Dual-sim Galaxy S5 te koop in China

Gezien het feit dat de dual-sim S5 twee verschillende mobiele antennes gebruikt, maar wel nog dezelfde batterij heeft, is het aannemelijk om te denken dat de batterijduur hieronder zou kunnen lijden. De Koreanen hebben hier zelf nog niets over bevestigd, maar menig dual-sim smartphone uit het verleden heeft laten zien dat de batterijduur een probleem kan zijn tijdens het gebruik van twee sim-kaarten.

Samsung heeft laten weten dat de dual-sim versie van de Galaxy S5 exclusief is voor China Telecom, maar het zou zomaar kunnen dat we binnen een aantal weken een dual-sim release te zien krijgen in andere landen waar dual-sim smartphones populair zijn (India? ;-)). Het is zeer onwaarschijnlijk dat er een Nederlandse dual-sim variant van de Galaxy S5 op de markt komt, maar de kans is groot dat de Chinese versie vrij snel zal worden geroot. Dit betekent dat ook mensen buiten China het toestel in theorie zouden kunnen gebruiken, maar de praktijk leert ons dat dit vaak niet of nauwelijks werkt vanwege de speciale mobiele antennes die in veel ‘branded’ dual-sim toestellen zitten.

(bron | via)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

  1. Michel-Ann zegt

    Ik ben al heel lang op zoek naar een goede en vrij nieuwe versie van de Galaxy Dual sim smartphone. De S4 dual sim had niet echt een goede spec en heb het dus niet gekocht. De S5 dual sim lijkt mij daarentegen veel beter als ik zo naar de specs kijk.. Ik lees nu dat dit toestel heel waarschijnlijk niet in NL op de markt zal komen.
    Ik ben op zoek naar ervaringen/reacties/reviews van NL’ers die dit type toestel in het buitenland hebben gekocht en het ook gewoon in NL gebruiken. Werkt het goed, niet goed, is het de moeite waard? Hebben jullie daar enkele reacties over binnen gekregen? Via google kan ik niets terugvinden hierover.

  2. Renzo zegt

    Magic Sim is mijns inzien geen goed alternatief omdat je niet tegelijk 2 SIM kaarten aan kan zetten. Het grote voordeel van Dual Sim is dat beide sim kaarten bereikbaar zijn en niet de een of ander..

Praat mee