Blauwe variant van de Galaxy J naar Taiwan – ook buiten Azie?

De blauwe variant van het ietwat vreemde paradepaardje genaamd de Samsung Galaxy J zou oorspronkelijk alleen in Japan te verkrijgen zijn, maar het lijkt er nu op dat Samsung zich niet aan het originele plan houdt aangezien het toestel deze week in Taiwan is verschenen. De rode en witte varianten van de Galaxy J zijn al sinds december van afgelopen jaar beschikbaar in zowel Korea, Japan als Taiwan.

Het toestel is een ietwat vreemde toevoeging aan de Galaxy familie aangezien het nooit officieel buiten Azie op de markt is gebracht, zonder enige redenen van Samsung hiervoor. Wat specificaties betreft mag de Galaxy J er echter wel wezen, het is namelijk een kruising van de Galaxy Note 3 en S4. Onder de motorkap vinden we – net als in de Note 3 – een 2.3GHz Snapdragon 800 processor, 3 GB RAM, 16 GB intern geheugen, een micro SD slot, 5-inch full HD display en een 2600 mAh accu.

Verder zien we nog een 13 mp camera aan de achterzijde en een 2 mp variant aan de voorzijde van het toestel. De Galaxy J draait standaard op Android 4.3, maar met een update is het mogelijk om KitKat 4.4 te draaien. Qua uiterlijk is de Galaxy J vrijwel identiek aan de Galaxy S4, maar los daarvan is het een geheel losstaand toestel van de ‘S-familie’.

Tja, het feit dat Samsung haar plannen steeds aan lijkt te passen wat betreft de verkoop van het toestel doet ons stiekem hopen op een Europese release van het toestel. Wie weet dat we deze zomer nog een interessante verassing kunnen verwachten van de Koreanen 😉

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee