Fun fact voor het weekend: vrouwen méér gehecht aan hun telefoon in tijden van crisis

Vooruit, helemaal Galaxyminded is dit onderwerp niet – maar daarom niet minder opvallend. Want wie had ooit gedacht dat de mobiele telefoon anno 2014 belangrijker is voor vrouwen dan voor mannen?

vrouwen-mannen-telefoon-besparen Fun fact voor het weekend: vrouwen méér gehecht aan hun telefoon in tijden van crisis

Nog niet zo ontzettend lang geleden was een mobiele telefoon toch echt voornamelijk een mannending. Het nerdgehalte droop er vanaf, en specificaties waren belangrijk en onderwerp van gesprek. Maar de tijden zijn veranderd: mobiele telefoons zijn al sinds geruime tijd modeobject geworden – een eerste levensbehoefte zelf. Wie hieraan twijfelt, kan zijn of haar hart ophalen aan nieuw onderzoek naar het besparingsgedrag van Nederlanders in krappe tijden.

Daaruit blijkt namelijk dat het niet mannen zijn, die het meest gehecht zijn aan hun mobieltje maar vrouwen. Nog gekker: manner doen minder graag hun televisie weg als er geld bespaard moet worden. Kom op mannen! Een klein kastje waar je álles mee kunt, en met iedereen contact hebt, versus een apparaat waar je alleen naar kunt kijken?

Dit laatste zal overigens wel zijn waarom vrouwen liever hun telefoon behouden: je kunt contact houden met de wereld. Want niet alleen is de mobiele telefoon anno 2014 gemeengoed – de vaste telefoon is alleen nog maar te vinden in musea, bij wijze van spreken dan. Het is geen luxe gadget meer, maar een sociale eerste levensbehoefte – en dan vooral voor vrouwen dus. Logisch, eigenlijk. En nu – zij het indirect, en door een vrij beperkt onderzoek – bewezen, dus.

(afbeelding via)

Galaxy deal tips

Praat mee