Vingerafdruk sensor kan meer dan alleen je telefoon unlocken – betalen met PayPal nu ook mogelijk

Zoals je ondertussen wel hebt gemerkt is een van de nieuwe features van de Galaxy S5 de vingerafdruk scanner. En ja, hij doet precies datgene wat je denkt dat hij doet, namelijk het unlocken van je telefoon. Gelukkig wist Samsung tijdens de presentatie op de MWC te melden dat dit niet het enige is waar de scanner toe in staat is, het zou namelijk zonde zijn om zoveel geld neer te leggen voor een ‘nieuwe’ feature die alleen je telefoon kan ontgrendelen.

samsung-S5-paypal-1024x576 Vingerafdruk sensor kan meer dan alleen je telefoon unlocken - betalen met PayPal nu ook mogelijk

De Koreanen weten te vertellen dat het een en ander wordt geregeld met verschillende ‘derde partijen’ om de functionaliteit van de vingerafdruk scanner uit te breiden. Het lijkt er nu op dat PayPal een van die partijen is en dat ze samen met Samsung werken aan een biometrische manier van online betalen. Inderdaad, het wordt dus mogelijk om met een scan van jou unieke vinger online te betalen vanaf je PayPal account. Volgens PayPal zouden Galaxy S5 eigenaren vanaf volgende maand (April) al aan de slag kunnen met de nieuwe manier van betalen. Volgens het bedrijf is authenticatie met je vingerafdruk een stuk veiliger dan een pincode of wachtwoord. Die kun je namelijk makkelijk vergeten en ze kunnen bovendien gestolen worden.

Gerben van Walt Meijer, marketing manager van Samsung Nederland, weet aan de Nederlandse pers te vertellen dat deze functionaliteit is ontworpen om het mensen gemakkelijker te maken om online aankopen te doen. Volgens van Walt Meijer zijn consumenten steeds op zoek naar mobiele oplossingen om hun online leven makkelijker te maken. Of het nu gaat om online betalen of je gezondheid een boost geven met een persoonlijke fitness trainer en hartslagmeter, Samsung heeft de nieuwe S5 ontworpen met dit gedachtegoed in het achterhoofd.

Hoewel er verder nog weinig info beschikbaar is weten we dus wel dat Samsung met nog een aantal andere partijen rond de tafel heeft gezeten en iets zegt ons dat we zeer binnenkort meer nieuws mogen verwachten omtrent extra functionaliteiten van de vingerafdruk scanner.

(via)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee