Brand! Productieproblemen voor de Samsung Galaxy S5?

Het zal je maar gebeuren: je hebt nog een maand om enige tientallen miljoenen exemplaren van de Samsung Galaxy S5 te fabriceren, en plots gaat één van de betrokken fabrieken in vlammen op. Dit gebeurde gisteren dus met een fabriek die PCB’s – pardon: printplaatjes – maakt voor Samsung.

samsung-galaxy-s5-brand-vertraging Brand! Productieproblemen voor de Samsung Galaxy S5?

In een fabriek in Anseong, Zuid Korea, brak zondagochtend brand uit. Op deze lokatie worden printplaatjes gemaakt die Samsung gebruikt in smartphones zoals de Galaxy S5. De materiële schade wordt geschat op ruwweg één miljard dollar.

Los van de zorgen over het welbevinden van het lokale personeel, rijst dan natuurlijk de vraag wat de invloed van deze onvoorziene omstandigheid zal zijn op de geplande releasedatum van de Galaxy S5 op 11 april.

Volgens Samsung zelf was de fabriek in Anseong niet de enige lokatie waar de printplaatjes voor de Galaxy S5 gemaakt worden. Het gehele productieproces is niet in gevaar. Wél is de kans natuurlijk reëel dat er aanvankelijke minder toestellen beschikbaar zullen zijn. Maar dit merken we over een maand vanzelf, vermoedelijk.

(via)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee