Kleine update unbranded Samsung Galaxy S3

samsung-galaxy-s3-update-maart Kleine update unbranded Samsung Galaxy S3Vanaf vandaag is er in Nederland een nieuwe firmwareupdate beschikbaar voor de unbranded, 4G-loze Samsung Galaxy S3 – voor de GT-I9300, dus.

Om nu spontaan sneller kloppende harten alvast maar uit de droom te helpen: nee, deze update brengt géén Android 4.4 KitKat met zich mee. Wél brengt deze update – met firmwareversie XXUGNA5 – een aantal klein bugfixes met zich mee, die de stabiliteit van het systeem verbeteren.

Uiterlijke veranderingen en/of vernieuwingen hebben wij hier in ieder geval nog niet op onze redactionele Galaxy S3 kunnen ontdekken.

De update is beschikbaar via de Galaxy S3 zelf, hoewel het grote aantal gebruikers ervoor zorgt dat velen de melding krijgen dat het maximum aantal automatische updates is overschreden. Je kunt dan wachten tot de update alsnog arriveert, óf je voert ‘m uit met Samsung’s Kies software op je PC.

Heb jij de update van vandaag al geïnstalleerd? Zoja, wat merk jij ervan?

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

 1. Musti zegt

  Google drive is toegevoegd.
  Heb voor de rest niet echt veel verschil gemerkt.
  Echter qua snelheid lijkt hij toch ietsjes beter..

 2. Jeroen zegt

  Updaten via Kies lukt niet, blijft steeds opnieuw steken nadat er 100% gedownload is en Kies blokkeert dan en er gebeurt niets. Wat is dat Kies toch een afschuwelijk slecht programma. En het hele geheimzinnige gedoe van Samsung of de Galaxy S3 GT19300 nu wel of niet kitkat update krijgt. Ik begin steeds meer ergernis te ontwikkelen tav Samsung. Volgende keer kies ik echt een ander merk dat klantvriendelijker communiceert!

 3. Teun zegt

  Was wel meteen root-toegang kwijt en kreeg weer al die Samsung meuk erbij. Heb het toestel na de update meteen weer geroot en groot deel Samsung apps verwijderd

 4. Marc zegt

  Ikeheb vandaag ook de firmware gedownload. Wat ik nu op merk is dat ik mijn beveiliging van de telefoon niet kan veranderen. Als ik dat doe krijg ik de melding dat instellingen is gestopt.

  Wat ik doe is als volgt.

  Ik ga naar instellingen – mijn apparaat – vergrendelscherm. Ik kies daar voor schermvergrendeling. Op dit moment had ik die op patroon. Nu wou ik dat veranderen naar gezichtsontgrendeling of naar gezicht en stem. Als ik op een an de twee klik dan krijg ik de melding dat instellingen is gestopt.

  Verder heb ik nog geen fouten of verbeteringen ontdekt. Als ik soms uit een app ga of uit Internet dan zijn mijn apps op de homepage even verdwenen. Ongeveer na 1 a 2 seconde word alles weer zichtbaar. (Dit had ik overigens ook al voor de update) alsof mijn toestel iets te weinig geheugen heeft oid. (Dat terwijl ik bijna geen media oid als opslag heb, dus in principe moet ik genoeg geheugen hebben.

 5. awsm zegt

  Galerij is veranderd, er zit drive op, geluid van de camera is terug, wat ik persoonlijk erg irritant vind en batterij gaat ineens een stuk sneller leeg.

 6. John zegt

  Ik kreeg voorheen veelal de melding dat mijn internetverbinding via wifi instabiel zou zijn, zonderdat dit echt een probleem gaf. Deze melding lijkt nu niet meer voor te komen.

  • Eric van den Bogaert zegt

   De update stopt bij mij ook op 25%. Heel irritant.
   Ook via kies lukt het niet.
   Heeft iemand al een oplossing gevonden?

   • Maartje zegt

    Ook ik heb dit probleem al zeker een maand bij het updaten. Het stopt idd bij 25% installeren. Ik moet er wel bijzeggen dat bij de vorige update in december mijn toetsenbord niet goed geïnstalleerd is. Zou dat misschien het probleem kunnen zijn? Weet iemand misschien ook of via Samsung Kies dit probleem verholpen kan worden of moet je dan een back-up maken omdat alles op he telefoon dan weg is?

 7. linda zegt

  Erg jammer dat het camera geluid terug is! Vind dit een irritant geluid. Verder nog geen problemen ondervonden. En drive zit er nu op.

 8. karin zegt

  heel jammer dat camera geluid weer terug is. Soms is het gewoon fijn dat het uit kan (nee niet om stiekem van mensen foto’s te maken), maar dat lukt me nu niet meer. Iemand tips?

 9. Willem H zegt

  Na de update is mijn batterij heel erg snel leeg. Wat een drama. Samsung help.
  Wat hebben ze nu weer gedaan. Iemand een tip hoe dit op te lossen is of hoe ik terug kan naar de vorige versie?

 10. John zegt

  Waardeloos dat die camerasluiter geluidjes weer terug zijn en niet uutschakelbaar. Sowieso hopeloos dat je van tevoren niet weet welke wijzigingen er zijn. Spijt en voor mij geen Samsung meer….

  • Jon zegt

   ja irritant dat camerasluiter weer geluidjes maakt, is helaas door de EU als wet ingevoerd en verplicht voor alle toestellen in EU, gelukkig zijn er wel een aantal apps met silent camera. Bij elk merk weet je in de meeste gevallen niet wat de wijzingen zijn, wel slecht natuurlijk.

 11. Wieger zegt

  Ik kreeg enkele uren geleden op de telefoon zelf een melding. Ik heb geaccepteerd en er stond dat ik de telefoon niet mocht uitzetten. Dat deet de telefoon vervolgens zelf meteen wel. (restart). Maar nu staat de dowload al enkele uren stil op 15%. Ik ben geneigd de download te stoppen, maar de melding in de telefoon zei daar ook iets over, dat ik niet moest ondebreken, ander deoet de telefoon het nioet. En nu? Als dit maar blijft hangen?

  • Petra zegt

   Ja….dat vraag ik me nu ook af! Ik wordt er een beetje bang van om te updaten! Veel vragen en problemen lees ik hier, maar geen antwoorden en oplossingen?

 12. Petra zegt

  Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en zojuist de update gedaan….gewoon op mijn telefoon zelf (dus niet op kies)
  Het was echt binnen 5 minuten gepiept….geen problemen, alles staat nog waar het stond.
  Als er onverwacht nog problemen voordoen….laat ik het weten.

  • Petra zegt

   Twee dagen na de installatie merk ik toch een beetje ellende….mijn batterij is super snel leeg! (ik had het hier al eerder gelezen)
   Voor de update deed ik bijna 2 dagen met een opgeladen telefoon (ik heb hem pas 2 maanden, staat weinig gedoe op:-) …nu haal ik niet eens een dag! En bij batterij check blijkt dat Google Play services ineens bovenaan mijn lijst staat met 50% verbruik! Voorheen stond dit er zeker nooit….ergens onderaan met paar procent. Uitzetten is geen optie…heb ik geprobeerd, maar dan werken een aantal dingen ( play store ed) niet meer. Is hier een oplossing voor?

   • petra zegt

    TIP: Installeer Juice defender!
    Zoals jullie in mijn reactie eerder lezen heb ik ook dat vreselijke batterij leegloop probleem na de update! Na halve dag batterij leeg zonder ik hem gebruik. Voorheen deed ik bijna 2dgn met een volle batterij. Aantal dagen afgewacht maar het probleem verdween niet vanzelf. Na veel geprobeert te hebben, ten einde raad en na veel googlen heb ik Juice Defender geinstalleerd via play store….en jippie….. het werkt!! Gewoon op basis stand -gebalanceerd- zetten, en de rest gaat vanzelf. Batterij is nu nog 83% terwijl ik hem 12 uur geleden volledig heb opgeladen! Alles op mijn telefoon werkt gewoon zoals het hoort… ik hoop dat het bij jullie ook werkt. (Anders kun je de app ook weer simpel verwijderen) Succes!

 13. Patrick zegt

  De update is verwijderd, een vriendin en ik hadden de update ook gekregen. toen wij deze vanmorgen wilde installeren, gaven onze telefoons aan dat we al de laatste versie hebben. zonder te updaten. waarschijnlijk omdat deze update voor veel problemen heeft gezorgd hebben ze ‘m er uit gehaald.

 14. klEvert zegt

  Als je de telefoon root (iemand een link naar instructies voor deze versie?) moet je dan al je apps opnieuw installeren of blijft het zoals het was?
  ik heb net succesvol de update geinstalleerd. Merk er niets van.

 15. patrick zegt

  sinds gisteren geinstalleerd, sindsdien 3 maal gecrasht. Alleen batterij eruit halen helpt. batterij zowiso vet snel leeg! Kan je die update op een of andere manier uninstallen? Please!

 16. Matthi zegt

  Update gedownload, wou firmware updaten (nu niet meer zo zeker van..) en stopt na 25% geinstalleerd te hebben, krijg steeds bericht dat telefoon nieuwe update heeft maar steeds het zelfde gebiggel… na vorige update loopt me telefoon steeds vast, herstart ineens, toetsenbord/ internet wat geregeld stopt. Hoopte dat deze update dat zou stoppen… Helemaal klaar met dit gezeik! Volgende telefoon wordt duidelijk GEEN samsung..

 17. Arjan zegt

  Van ochtend gaf hij aan dat er een updaten was gedownload en Heb hem retour 12 uur vanmiddag met een 100% volle accu geïnstalleerd. Op het moment van van typen is mijn batterij op 24%. Dat slaat nergens op.
  Hoop dat dat beter word na hem opnieuw te hebben opgeladen. Wat ik merk is dat inderdaad het geluid van de camera terug is en dat Google drive als extra app is toe gevoegd. Dus mocht je hem nog niet hebben geïnstalleerd zou ik dat zo houden. Hier geld dus ook weer de uitspraak “Don’t fix when it ain’t broken”

  • petra zegt

   TIP: Zoals je in mijn reactie eerder kunt lezen heb ik ook dat vreselijke batterij leegloop probleem! Na halve dag batterij leeg zonder ik hem gebruik. Voorheen deed ik bijna 2dgn met een volle batterij. Ten einde raad en na veel googlen heb ik Juice Defender geinstalleerd via play store….en jippie….. het werkt!! Gewoon op basis stand -gebalanceerd- zetten, en de rest gaat vanzelf. Batterij is nu nog 83% terwijl ik hem 12 uur geleden volledig heb opgeladen! Alles werkt gewoon zoals het hoort… ik hoop dat het bij jou ook werkt.

 18. Jan zegt

  Ben sinds zaterdag al een paar dagen bezig om de update te installeren, zowel via Kies als direct vanaf de telefoon. In alle gevallen crasht de update na 25% of blijft Kies hangen en krijg ik uiteindelijk het advies om de update af te breken door de batterij eruit te halen. Nu wil ik de update niet meer, maar ik krijg steeds de melding dat de update klaar staat om uit te voeren. Hoe kom ik hier vanaf?

 19. Karel zegt

  Hoi,
  \
  Instyalleer nog niks als ik bovenstaande lees!

  Heeft Samsung al gereageerd? Het is raar dat er bijna niets op het web te vinden is over deze update!
  Zijn er ook mensen met een S3 waarbij alles goed gaat en die geen problemen hebben?

 20. Omer Kara zegt

  Bij mij komt er ook een systeem fout na 25% ?
  deze update is denk ik zo slecht dat ze hem er nu al plat hebben gelegd.

 21. Jack van Nistelrooij zegt

  Omg, het sluiter geluid van de camera is weer terug. En valt dit keer weer niet anders in te stellen… Why?!

 22. Janneke de Kort zegt

  Het zwaar irritante sluiter geluid bij de camera is terug! AUB wat een ramp!!
  Ook krijg ik bijzonder vaak de melding dat mijn wifiverbinding onstabiel is!

 23. Theo zegt

  Na deze update ziet mijn car bleutooth het telefoonboek van mijn S3 niet meer. Dit is lastig en tevens loopt mijn batterij inderdaad ook sneller leeg.
  Gaat goed zo Samsung! Als dit zo door gaat gooien ze hun eigen glazen in

 24. Crazy zegt

  Ik heb sinds die update grandioze problemen met me bluetooth verbinding ervoor deed ie nog alles nu krijg ik met geen 1 pc in huis nog verbinding via bluetooth…. das echt stront irritant vindt het een kut update…

  Batterij 2x sneller dood…. hij is aardig traag geworden, me vergrendel scherm reageert soms niet tot slecht. dus van mij mogen ze die update terug nemen

 25. Rob zegt

  Heb de update gedaan via Kies en heb geen probleem gehad met installeren.
  Draai daar nu ongeveer een week mee en ondervindt geen problemen de batterij gaat niet sneller leeg.
  Het geluid van de camera is inderdaad terug maar ja het is zo.
  Hoop dat de S3 nog wel de update krijgt naar Kitkat.

 26. Michel zegt

  Na 25% laden stopt ie en blijft vragen om de update….via kies geprobeerd en na een uur maar gestopt, wat een ramp dat programma. Na de S2 en nu S3 hierna maar ff geen Samsung meer. Na scheuren in de randen, een accuduur van 4 uur en een aan/uit knopje dat blijft hangen is dit de druppel, maar wat nu ?

 27. danvos zegt

  Is bij mij binnen gekomen via WiFi en heb de update dadelijk geïnstalleerd;
  Tot op heden geen problemen gevonden. Qua batterijverbruik; heb ook toen de update 4.3 Jelly Bean was geïnstalleerd gemerkt dat de batterij sneller leeg was, maar na verloop van tijd is het batterijverbruik opnieuw zoals voorheen.

 28. Harry zegt

  Enkele dagen geleden de melding gekregen en vervolgens de update gedownload & geïnstalleerd. Inderdaad wat kleine wijzigingen en de toevoeging van Google Drive.
  Hij draait inmiddels een paar dagen, maar ik heb gelukkig nog geen problemen gekregen. Batterij is niet veel anders dan voorheen: een goeie dag, bij redelijk intensief gebruik.
  Heel jammer dat er zo vaak issues zijn met updates: ik heb zelf gelukkig geen reden tot klagen, maar uit deze pagina blijkt toch wel dat de ene SGS3 de andere niet is…
  Daar zou iemand n’s een artikeltje over moeten schrijven: waar zulke issues nou door zouden kunnen komen. 🙂

 29. De Waard zegt

  Geluid van de camera is makkelijk op te lossen :
  voordat je de camera inschakelt eerst de volume toets aan de linkerzijkant naar 0 nul drukken…… werkt ook als je in de galerij staat.

 30. Dirk H zegt

  Ik had deze update gisteren 16-4 binnen gekregen en wat opviel was dat ik twee Poolse/Russische apps erbij had gekregen, skycash en nog iets wat ik niet kan herleiden. Ik kan deze ook niet verwijderen. Iemand deze apps ook gekregen? Voor de rest nog niets bijzonders gemerkt.

  • Michel zegt

   Klinkt alsof je een toestel hebt dat oorspronkelijk voor de Poolse (of Servische?) markt bestemd was. In die landen werd deze update namelijk gisteren aangeboden 🙂

   • Sander zegt

    Ik heb precies hetzelfde probleem en dezelfde apps er ingebakken bij gekregen. Je kunt die apps wel uitzetten. Weten jullie of je die landeninstelling kan veranderen?

 31. bert zegt

  Vandaag de update geïnstalleerd. Ik heb in een keer drie onbekende, waarschijnlijk Poolse, apps erbij: rzeczpospolita, e-kiosk en sky cash. Hebben meer mensen dit probleem en heeft iemand een oplossing? Is dit een virus/spam of iets anders. Kan de apps niet verwijderen, want ze zitten nu ingebakken . Heb ze wel uitgezet, maar ik vertrouw het niet

  • Rina zegt

   Die drie apps heb ik ook sinds de update op mijn S3. Heb er ook geen goed gevoel over. Bert had jij ook een poolse site onder je favorieten staan toen je de telefoon kocht? En waar heb je hem gekocht?

   • Michel zegt

    Dat is dan zeker een toestel dat oorspronkelijl bedoeld was voor de Poolse markt. Op zich is daar weinig mis mee, alleen blijf je dan soms met updates dit soort dingen houden (Poolse apps, bijvoorbeeld).

  • Hans Heijnen zegt

   Ook ik heb deze 3 poolse apps. Waarschijnlijk is mijn toestel bedoeld voor de poolse
   Markt. Bij het installeren was pools ook de voertaal . Nadat ik nl had aangevinkt werd het nederlands.

   Weet iemand hoe je ze kunt verwijderen. Volgens mij zijn deze apps verantwoordelijk voor hrt snel leeg lopen van mijn batterij

 32. bert zegt

  Hoi Rina, dat weet ik niet of er een Poolse site onder mijn favorieten stond. Het is me i.i.g. niet opgevallen. Ik heb de telefoon unbranded bij Belsimpel.nl gekocht. Toen ik hem voor de eerste keer opstartte stond de taal ingesteld op, ik dacht, Czechisch, maar misschien was het wel Pools. Ik ga het ff uitzoeken, want ik heb het doosje nog. Ik denk dat ze daar een goedkope partij in een Oostblokland hebben opgekocht. Maar ik blijf het raar/niet prettig vinden dat je die troep mee krijgt en heb het het liefst weg.
  Heb jij hem ook in die winkel gekocht?
  Misschien moeten we ze een mailtje sturen en het probleem voorleggen.

 33. Bergje zegt

  Vanmorgen tot mijn verbazing een software-update gehad en helemaal in de veronderstelling dat ik 4.4 zou krijgen. Bleek het idd deze kleine update te zijn. Ik heb eigenlijk niet veel gemerkt nog. Wel dat ik 2 apps, waaronder drive erbij heb, waar ik niets mee ga doen. Mijn werkgeheugen is nog steeds 831mb(bij de andere gebruikers ook??). Ben nog steeds benieuwd of de de kit-kat update gaan krijgen…

 34. dootjee zegt

  Ik had 4.1.2 erop staan. Mijn moeder heeft dezelfde telefoon en had paar weken geleden de update naar 4.3 gedownload en geïnstalleerd. Ikhad m ook gedownload maar niet geïnstalleerd omdat ik zoveel negatieve reacties erover heb gelezen. Van de week heeft mijn s3 toch automatisch de update naar 4.3 jelly bean erop gezet.

  ik kan nu niet meer naar het hoofdscherm. Krijg de melding touchwiz-start is gestopt. Als ik naar software update ga via de meldingenbalk en controleer op nieuwe updates komt rr weer een update van 32 mb tevoorschijn. Als ik deze wil installeren gaat de telefoon uit. Krijg ik een Android figuur te zien en rond de 25% krijg ik een foutmelding. Dan start de telefoon opnieuw op. Ik heb via kies geprobeerd, hard reset gedaan. En nu ten einde raad…..

 35. aj kroesen zegt

  heb de 4.3 update zonder problemen gedaan en telefoon werkt idd beter en doet langer met de accu nu na de laatste mini update moet ik ondanks alle slechte verhalen hierboven zeggen dat alles gewoon nog zo werkte als hiervoor en zelfs wat minder vaak vastloopt af en toe cache leeggooien doet wonderen ( homeknop ingedrukt houden ) maar zou idd wel graag weten wat die laatste update nu eigenlijk precies verandert heeft en ik had geluid van camera zowiezo al aanstaan dus dat stoort me niet

 36. Vincent zegt

  Beste allemaal

  Ik zie dat er een update is voor mijn telefoon dat is heel erg leuk en mooi
  ik zie dat er een heleboel problemen zijn en nog tot geen en of weinig oplosssingen zijn
  Is het verplicht om je telefoon teupdaten of kan ik daar ook mee wachten

  Vriendelijke groet Vincent

Praat mee