Kleine update voor de unbranded Samsung Galaxy Note 2

samsung-galaxy-note-2-xxuenc3-update-maart-2014 Kleine update voor de unbranded Samsung Galaxy Note 2Vanaf vandaag is er in Nederland een nieuwe update beschikbaar voor de unbranded Samsung Galaxy Note 2. Schrik niet, het gaat hier om een bescheiden update – nog niet om de update naar Android 4.4 KitKat, die pas later dit jaar verwacht wordt.

De update van vandaag met versienummer XXUENC3 laat de Galaxy Note 2 gewoon op Android 4.3, maar is wel een stuk nieuwer – builddatum 7 maart – dan de vorige update die het toestel naar Android 4.3 bracht. Vernieuwingen zijn echter niet te vinden in deze stabiliteitsupdate die vooral achter de schermen een aantal zaken gladstrijkt.

Je kunt de update via je Galaxy Note 2 zelf installeren – mits deze dus van het unbranded type is, d.w.z. niet direct bij een provider aangeschaft – of via Samsung’s Kies software op je PC.

Heb jij de update van vandaag al op jouw Galaxy Note 2 geïnstalleerd? Wat merk jij ervan? Welke veranderingen ben jij tegengekomen?

 

 

 

Galaxy deal tips

Reacties

 1. john zegt

  Ik krijg de melding:

  “De software-updateservice is niet beschikbaar. Maximum aantal automatische updates overschreden. Probeer het later of update uw apparaat met Samsung Kies (www.samsung.com/kies)”

  Kan hem dus niet downloaden.

 2. peter zegt

  nog altijd zijn de servers overbelast en via kies updaten is niet mogelijk dan wordt de melding kies ondersteund uw apparaat niet weergegeven

  • John zegt

   Gewoon kies 3.0 downloaden vanaf de samsung site download je automatisch 2.5… vraag me niet waarom! Maar met 2.5 krijg je inderdaad de melding dat de note 2 niet wordt ondersteund. ben hem nu aan het installeren…. duurt al ruim 10 minuten om de files erop te zetten. voor een kleine update duurt het toch bizar lang!

 3. Abel zegt

  Heb hem sinds vanochtend, eigenlijk niet op gelet maar na dit artikel te hebben gelezen toch ff nagekeken en hij gebruikt ongeveer 300 á 400 mb RAM minder. Erg fijn dus, nu ik er op let is hij inderdaad een stuk “snappier” geworden. Thanks samsung

  • John zegt

   Ik zal het eens in de gaten houden. Voorheen als ik mijn ram clearde had ik 811 MB in gebruik. denk eerlijk gezegd niet dat ik na de update opeens 400 in gebruik heb. maar goed we zullen zien.

   • Abel zegt

    Ja het lijkt me inderdaad ook raar als hij dan maar 400 mb gebruikte, maar bij mij bleef hij hangen op 1.2 gb RAM na het wissen, dus kennelijk was er bij mij iets fout. Nu ook een gezonde 800 mb ongeveer

 4. peter zegt

  ik kan nog altijd niet over the air updaten: het maximum aantal automatische updates is overschreden probeer het later opnieuw of via samsung kies dit is de melding die wordt weergegeven

 5. Arno zegt

  Ik heb geupdate via kies 3.0, ging prima.
  Sinds de update is de Wifi ontvangst een stuk minder, hij vindt de wifi soms zelfs niet, terwijl wifi wel aanwezig is (op de tablet/laptop).
  Zijn er meer mensen met dit probleem?

 6. Leroy zegt

  Google Drive is erbij gekomen zie ik nu pas.
  Google had ‘Google Play movies’ er ook opgezet zag ik.
  Ram geheugen ligt bij rond de 1GB. De batterij gaat wel sneller leeg.

  Verder heb ik niks gemerkt.

 7. Stokhem_Note2 zegt

  Hier ook de update binnen via Kies 3 binnengehaald….

  ….heel erg jammer dat dit nog niet de Kitkat-update is.

  Geen performance upgrade merkbaar, wel minder geheugen in gebruik door het apparaat. WiFi geen problemen( netwerk verwijderen en opnieuw verbinden). Batterij lijkt wel iets sneller leeg te gaan, maar moet nog even “onder de motorkap” kijken. Ik vermoed dat er een aantal achtergrondprocessen zijn geheractiveerd tijdens de update, aangezien je bij de update met Kies toestemming moest geven over privacybeleid…

 8. peter zegt

  zojuist toch over the air kunnen downloaden ook hier nog niks merkbaar alleen het appje google drive
  nu even het toestel clocken op hoelang de batterij mee gaat ben benieuwd en ook het ramverbruik even goed checken

 9. stokhemc zegt

  batterij…..1d 9u en nog op 25% ….haalde ik ook al vóór de update…
  geheugen……loopt gewoon weer vol naar de 1.2gig
  respons…..lijkt iets vloeiender
  wifi…..ik krijg nu vaak de melding dat het netwerk onstabiel is. hiervoor kreeg ik deze melding niet

  al met al…….geen echte improvement…..

 10. astrid zegt

  Sinds de update kan ik in de broeder niet meer downloaden, foto’s en andere bestanden. Een foto opslaan vanaf Facebook lukt ook niet meer. Games vanuit de appstore weer wel. Zijn er meer met dit probleem ?

 11. Dick zegt

  Sinds de update heeft ie moeite om het vaste thuis wifi netwerk vast te houden. Vaak springt ie vanzelf over naar 3G/H+. Even weer koppelen aan het thuis wifi netwerk en dan houdt het weer een paar minuten vol. Weet nog niet waar ik dit moet zoeken. Iemand een idee?

 12. shane zegt

  Hier hetzelfde verhaal met onstabiele netwerk via wifi. Erg jammer dit. Kan amper normaal een site openen of een filmpje kijken op youtube.

  Graag fixxen dit probleem!!

Praat mee