Samsung SM-G750: Galaxy met 720p scherm, 2,3 GHz processor, Android 4.3 (Galaxy S5 Neo?)

Langzaam maar zeker krijgen we een beeld van de toestellen die Samsung dit jaar op de markt zal gaan brengen. Een tijdje geleden zagen we al een potentiële kandidaat voor de titel Samsung Galaxy S5 Mini, maar deze theorie kwam op losse schroeven toen het toestel – de SM-G870 – over een 1080p beeldscherm bleek te beschikken. En nu staan we voor de vraag: wat is de Samsung SM-G750? Is het een budget variant van de Samsung Galaxy S5 , of toch iets anders?

samsung-sm-g750a-uaprof1-1024x278 Samsung SM-G750: Galaxy met 720p scherm, 2,3 GHz processor, Android 4.3 (Galaxy S5 Neo?)

Uit het user agent profile dat wij van de SM-G750A – een toestelvariant voor de Amerikaanse provider AT&T – vonden op Samsung’s eigen website, komen we in ieder geval het een en ander te weten.

Als eerste vermeldt het profiel een maximale kloksnelheid van 2,3 GHz, wat kan duiden op een Snapdragon 800 processor van de hand van Qualcomm – dezelfde als in de Galaxy Note 3. Verder is de schermresolutie relatief bescheiden, met 1280 bij 720 pixels. De SM-G750 draait op dit moment op Android versie 4.3.

Dus: een Galaxy met een 720p scherm, met een snelle processor en Android 4.3. Wie weet om welk toestel dit gaat mag het natuurlijk zeggen. De snelle processor is simpel gezegd één stapje onder die van de Galaxy S5, evenals de resolutie die op haar beurt weer een stapje omhoog is ten opzichte van de Galaxy S4 Mini van vorig jaar. Dus ja, een Galaxy S5 Mini is niet uitgesloten. En een Galaxy S5 Neo evenmin, als we deze specificaties semi-terecht vergelijken met die van de Galaxy Note 3 Neo.

Wie weet wat voor toestellen Samsung nog meer in haar hoge hoed verborgen houdt?

Beste Galaxy S5 Neo aanbiedingen per provider

Praat mee