Is het daar ook zo warm? (a.k.a. temperatuur-bug op de Samsung Galaxy S4)

Na de Android 4.4 KitKat update, die onlangs op de Samsung Galaxy S4 arriveerde, hoorden we hier en daar van een bug in de weerwidget van het toestel. En – verhip! – ons eigen redactionele toestel heeft er ook last van. Want hoewel het de afgelopen dagen soms best warm was voor de tijd van het jaar, is het in Tilburg geen 46 graden Celcius. Echt niet.

samsung-galaxy-s4-android-4-4-temperatuur-bug Is het daar ook zo warm? (a.k.a. temperatuur-bug op de Samsung Galaxy S4)

Vooruit, de bug komt op onze Galaxy S4 alleen voor direct na het opstarten. Na het vernieuwen van de weerinformatie wordt de temperatuur wel correct weergegeven. Er is dus geen sprake van een uitermate hardnekkig probleem. Maar wel grappig genoeg om het te melden, en te vragen: is het bij jou ook zo warm?

Natuurlijk is er een logische verklaring voor deze bug: de weerwidget geeft direct na het opstarten de temperatuur weer in graden Fahrenheit, en niet in graden Celcius – ondanks het feit dat deze wél zo ingesteld is. Het wissen van de cache van de weerwidget lijkt het probleem dan ook te verhelpen. Ga hiervoor via de Menu toets naar Instellingen, en kies onder de tab Meer voor Applicatie beheer. Veeg opzij naar de lijst Alles, en scroll naar beneden naar Weather Widget. Kies deze, en tik op Cache legen.

Hierna is het probleem(pje) in ieder geval op onze Galaxy S4 opgelost, en geeft de weerwidget ook na opnieuw opstarten de temperatuur correct – dus in graden Celcius – weer. En worden we weer met de neus op de feiten gedrukt: het is maart, en ondanks een paar aangename dagen is het nu gewoon weer behoorlijk fris.

Beste Galaxy S4 deals per provider

Reacties

  1. Marjon zegt

    Ik had dit weergebeuren ook op mijn s4, maar heb het weggedaan omdat mijn woonplaats niet te vinden was. Nu wil ik hem graag terug. Enig idee hoe ik dat moet doen? Alvast bedankt!

Praat mee