Specificaties Samsung Galaxy S5 Zoom duiken opnieuw op – soort van

Tja, wat moet je er mee? Soms duiken geruchten op via een foto gemaakt van een computerscherm. Kan gebeuren. En nu kunnen we de belangrijkste technische specificaties van de Samsung Galaxy S5 Zoom – de cameravariant van de Galaxy S5 – lezen op een handgeschreven papiertje.

samsung-galax-s5-zoom-specificaties Specificaties Samsung Galaxy S5 Zoom duiken opnieuw op - soort van

De enige – en dat is dan ook echt de énige – reden dat de informatie op dit vodje serieus genomen zou kunnen worden, is dat de oorsprong ervan in het land ligt waar tevens een groot research and development center van Samsung ligt.

Oké, hap zout ingenomen? Dan kunnen we los.

Het eerste wat opvalt, gelukkig, is dat de getoonde specificaties aardig overeenkomen met de gegevens die eerder opdoken in de database van de GFXBench test, dus: een 20 megapixel sensor, een 4,8 inch scherm en Android 4.4 dat standaard aan boord is. Op dit kladpapiertje valt te lezen – in tegenstelling tot de data van GFXBench – dat het toestel over een quadcore processor beschikt met een kloksnelheid van 1,6 GHz.

Dit laatste valt met wat goede wil te verklaren door de verschillende hardwareconfiguraties die Samsung doorgaans voor verschillende markten gebruikt. Hier zien we dus waarschijnlijk de Europese uitvoering van het toestel.

Verder zou de Galaxy S5 Zoom een stuk dunner zijn dan de Galaxy S4 Zoom, wat in feite nog een echte camera was en niet zozeer een smartphone. Mogelijk dat de Galaxy S5 Zoom de grens hier wat meer zal gaan opzoeken (uhm, zo bijvoorbeeld?).

Leuk is natuurlijk dat het toestel ook over een Xenon flitser zou kunnen beschikken, evenals over 10x optische zoom, én optische beeldstabilisatie – maar dat zijn in feite inkoppers, omdat zijn voorganger uit hetzelfde hout gesneden was.

Dus. Óf het getoonde papiertje is een willekeurige opsomming van logische elementen waar de S5 Zoom over zou kunnen beschikken, óf we zien daadwerkelijk de specificaties van het toestel – die in feite zó logisch zijn dat het verrassingselement alsnog ver te zoeken is. De interessantste vraag op dit moment is dan ook wanneer Samsung de Galaxy S5 Zoom wil gaan lanceren. Maar daarop weten we het antwoord dan weer niet.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee